PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Winkelen  |  Phone House sluit vestigingen
AMERSFOORT - Nederlands grootste onafhankelijke telecomretailer Phone House schrapt 200 banen. Ook zullen 50 winkels worden samengevoegd, gesloten of afgestoten als gevolg van grote veranderingen in het klantgedrag. Dit maakte Phone House dinsdag bekend.
Juridisch  |  Straet Holding failliet
Straet was de ontwikkelaar van Gerretsonplein in EindhovenEINDHOVEN - Straet Holding, de gezamenlijke onderneming van Tom Moeskops en Harrie de Moesdijk is door de Rechtbank failliet verklaard.
PROPERTYTV | Interviews - Beleggen in Woningen
Transacties  |  EkoPlaza huurt 708 m² in Eindhoven
EINDHOVEN - Biotoop Zuid heeft voor de EkoPlaza-formule 708 m² winkelruimte gehuurd aan de Stratumsedijk 34 te Eindhoven. Eigenaar van deze winkelstrip is Vemid Group of Companies.
Nieuws  |  Weer net zoveel vastgoed verhandeld als voor de crisis
Deka kocht onlangs The Edge aan de Zuidas voor Ä 200 mlnAMSTERDAM - In het eerste halfjaar is in Nederland voor ruim € 4 mrd commercieel vastgoed van eigenaar veranderd. Dit is maar liefst 79% boven het halfjaarvolume van 2013 (€ 2,24 mrd).
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
 
PropertyProfs  |  Jeroen Visser wordt CFO bij Blokker
LAREN - Drs Jeroen Visser RT RC is per 1 november benoemd tot Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Blokker Holding.
Financieel  |  Canadees pensioenfonds koopt 39% van Interparking
Parkeergarage IJdock wordt ook geŽxploiteerd door InterparkingBRUSSEL - De Belgische verzekeraar AG verkoopt een belang van 39% in Interparking, één van de grootste beleggers in parkeergarages in Europa én in Nederland, aan Canada Pension Plan Investment Board.
Nieuws  |  Aanvulling salaris Arjan Schakenbos
In de Nieuwsbrief van dinsdag stond een onjuist jaarsalaris van Arjan Schakenbos, bestuurder van Vestia vermeld.
Nieuws  |  Colliers: Veel buitenlandse interesse in Nederlands vastgoed
AMSTERDAM - Nederland kende het eerste halfjaar van 2014 veel interesse van buitenlandse investeerders. Het totale transactievolume steeg het eerste halfjaar dan ook met 70 procent tot circa € 4 mrd, waarvan ruim de helft (€ 2,4 mrd) door buitenlandse investeerders werd besteed. Dit blijkt uit het Colliers International Capital Flow Report Q2 2014.
Transacties  |  LokinTamse koopt woningen te Deventer
DEVENTER - LokinTamse heeft 13 nog te bouwen woningen gekocht op het TD Terrein te Deventer voor haar Fonds Oost Nederland. Verkoper is Nijhuis Bouw uit Rijssen.
Wonen/werken  |  Tekort Spoorzone Delft kan oplopen tot € 30 mln
DELFT - Het college van Delft neemt extra maatregelen om de kosten en financiële risico’s bij de verdere ontwikkeling en inrichting van het spoorzonegebied te beheersen.
Nieuws  |  Prijzen koopwoningen wederom hoger
APELDOORN - Bestaande koopwoningen waren in juni 2,2% duurder dan in juni 2013. Al drie maanden achter elkaar zijn de prijzen van koopwoningen hoger dan in de vergelijkbare maand van een jaar eerder.
Transacties  |  Drie verhuren in Makado Schagen
SCHAGEN - In het Makado Centrum in Schagen hebben Nelson, Douglas en Xenos gehuurd.
Nieuws  |  Ontzuiling bebouwing stelt nieuwe eisen bouw
ZOETERMEER – Functiemenging in een meer compacte, stedelijke omgeving. Volgens het eindrapport van het Actieteam Renovatie, transformatie en herbestemming is dat de uitdaging voor de toekomst.
Nieuws  |  Nico Nieman van Eigen Haard meest verdienende corporatiedirecteur
AMSTERDAM - Nico Nieman van de Amsterdamse woningcorporatie Eigen Haard is de meest verdienende corporatiedirecteur.
Transacties  |  DHG koopt havenlocatie van ArcelorMittal
ROTTERDAM - DHG heeft 4 ha grond met opstallen en kade in de Rotterdamse haven gekocht van ArcelorMittal.
Transacties  |  KPN verlengd huur voor 25.000 m² in Apeldoorn
APELDOORN - KPN heeft de huidige huurovereenkomst verlengd voor 25.000 m² in het gebouw de Faust in Apeldoorn.
Juridisch  |  Homburg moet € 7,5 mln extra inkomstenbelasting betalen
AMSTERDAM - Richard Homburg is veroordeeld tot het betalen € 7,5 mln verzwegen inkomstenbelasting en boetes.
Nieuws  |  CBRE doet property management van The Edge
AMSTERDAM - Deka Immobilien Global heeft vastgoedadviseur CBRE aangesteld voor het property management van The Edge, een nieuw kantoorgebouw dat momenteel op de Amsterdamse Zuidas wordt gerealiseerd.
Nieuws  |  Colliers: Amsterdam in de Europese kopgroep herstel huurprijzen
AMSTERDAM - De huren in Amsterdam zijn het laatste anderhalf jaar gestegen, dit onderstreept het herstel van de belangrijkste kantoorgebieden. Daarnaast verbeterden de yields, bij een stijgend investeringsvolume in Amsterdam, blijkt uit de EMEA Office Snapshot H1 2014 van Colliers International.
PropertyProfs  |  Nieuwe werknemers voor CBRE
AMSTERDAM - Ter versterking van het Asset Services team heeft CBRE nieuwe collega’s aangetrokken voor de divisie Shopping Centre Management. Per 1 juli 2014 zijn Marijn de Hoog en Diana Baard begonnen als Commercial Manager. Linda van Son-Bos zal vanaf 1 augustus de rol van Centre Manager gaan invullen voor het winkelcentrum Haaglanden Megastores.
Locus | Thema Campussen - digitaal
Magazine van PropertyNL over steden en regio's, met dit keer als thema Campussen. Locus is meegestuurd als bijlage van Het Financieele Dagblad en is ook digitaal te lezen in de online bladermodule.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Louis Huijts wordt voorzitter Bedrijfsmatig Vastgoed VBO
NOOTDORP – Louis Huijts (62) is voor de periode van drie jaar tot voorzitter benoemd van de sectie Bedrijfsmatig Vastgoed van brancheorganisatie VBO Makelaar.
PropertyProfs  |  Stokman partner bij Adhoc horecamakelaars
GOUDA - Bram Stokman (33) is toegetreden als partner van Adhoc horecamakelaars. Stokman werkt sinds 1 mei 10 jaar bij Adhoc. Hij studeerde af aan de Hoge Hotelschool Leeuwarden en volgde daarna alle relevante vastgoedopleidingen bij NVMSOM.
PropertyProfs  |  Nieuwe vastgoedmanagers in dienst bij Leyten
AMSTERDAM - Bij Leyten zijn twee nieuwe vastgoedmanagers aangenomen; Sjoerd Voortman (30) en Mark Verzendaal (29).
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  NS Stations verhuurt 756 m² in Utrecht
UTRECHT - De samenwerkende cardiologie gerelateerde stichtingen NVVC, CVOI, WCN en NCDR hebben gezamenlijk 756 m² kantoorruimte gehuurd op de tweede verdieping van het monumentale kantoorgebouw HGB1, gelegen aan het Moreelsepark 1 te Utrecht.
Transacties  |  Synchroon verkoopt 69 jongerenwoningen te Zoetermeer
ZOETERMEER - Synchroon heeft een koopovereenkomst met De Goede Woning gesloten voor de afname van de 69 appartementen, 69 bergingen en 35 parkeerplaatsen.
Transacties  |  Huurverlenging in gebouw Socrates Utrecht
UTRECHT - Hanzevast real estate heeft namens Hanzevast Fonds 34 CV overeenstemming bereikt met PsyQ en I-psy inzake een meerjarige verlenging van de huidige huurovereenkomst. Het betreft 1800 m² kantoorruimte in gebouw Socrates aan het Giessenplein 59 in Utrecht.
Deal Focus
Deal Focus  |  ANALYSE Hoge biedingen verwacht op corporatiewoningen
Private equity-partijen doen naar verwachting relatief hoge biedingen op de grote pakketten corporatiewoningen die nu aan de markt komen. Institutionele partijen blijven achter bij biedingen op corporatiewoningen.
Deal Focus  |  Beleggingsmarkt hotels stevent in 2014 naar recordvolume
De Nederlandse hotelmarkt, en dan met name de Amsterdamse, is ‘hot’ bij – buitenlandse –beleggers, nu in het segment van de betere hotels de financiële prestaties verder toenemen.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  ProDelta verhuurt 12.915 m² bedrijfsruimte op Commodity Park Rotterdam
Hat pand van ProDelta op het Commodity park in RotterdamROTTERDAM - ProDelta heeft overeenstemming bereikt met een nieuwe huurder over 12.915 m² bedrijfsruimte. Het betreft 5 units op Commodity Park Rotterdam.
Vestigingslocaties.nl  |  Alimak Hek verhuist naar Tilburg
TILBURG - Alimak Hek, fabrikant van onder andere bouwliften en hefsteigers, verhuist naar bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg.
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Start bouw fase 1 Zuidereiland Harderwijk
HARDERWIJK - Er is gestart met de bouw van fase 1 op het Zuidereiland in Harderwijk. Het consortium Wonen in Waterfront sloeg donderdag de eerste paal van de 1400 woningen die in het plan moeten komen.
Wonen/werken  |  Meer woningen verkocht in juni
AMSTERDAM - In juni 2014 registreerde het Kadaster 11.328 verkochte woningen. Dit is een stijging van 56,8% ten opzichte van juni 2013 (7.224). Vergeleken met de voorgaande maand, mei 2014, is er sprake van een daling van 5,3%.
Winkelen
Winkelen  |  De Slegte opent pop-up stores om voorraad te verkopen
GRONINGEN - De Slegte opent twee tijdelijke winkels in Groningen en Leeuwarden om de voorraad te verkopen.
Winkelen  |  De Tuinen en CeX openen winkel in Oostpoort
AMSTERDAM - De Tuinen heeft zich gevestigd in winkelcentrum Oostpoort in Amsterdam Oost. De gezondheidswinkelketen wil de komende jaren groeien naar 150 vestigingen. Voor het Britse bedrijf CeX, de in- en verkoper van tweedehands elektronica en games, is dit de derde winkel in Nederland.
Financieel
Financieel  |  Van Wijnen waardeert in 2013 € 12,1 mln af op projecten
AMSTERDAM Bouw- en projectontwikkelingsbedrijf Van Wijnen in 2013 een omzet gerealiseerd van bijna € 600 mln met een operationeel resultaat voor belastingen van € 7,6 mln. De solvabiliteit kwam uit op 32,2%. Dat blijkt uit het jaarbericht 2013 dat Van Wijnen vrijdag publiceerde.
Financieel  |  PFZW vastgoed realiseert +4,7% in Q2
AMSTERDAM - Het pensioenfonds Zorg en Welzijn realiseerde in het tweede kwartaal een totaal rendement van 5,6%. Vastgoed behaalde een winst van 4,7% op beleggingen in het tweede kwartaal.
Juridisch
Juridisch  |  PROVADA PTA presenteert praktijkvoorbeelden goede taxatie
AMSTERDAM - Onafhankelijkheid, een goede gevoeligheidsanalyse, duidelijke opdrachtbevestiging en een grondige onderbouwing van de waarde zijn belangrijke elementen van een goede taxatie.
Juridisch  |  COLUMN Aandelen verkopen in plaats van bakstenen
Door Willie Ambergen
PropertyNL Magazine nr. 4, 25 april 2014
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 6
- PropertyNL Retailonderzoek:
Winkelplannen gehalveerd
- Interview Rob Haans
- ING vindt sleutel naar de markt
- Troost voor KPMG
Uit het magazine  |  In magazine nr. 5
- Stoelendans bij beleggingen
- Gertjan van der Baan: ‘Het roer is om’
- Onderzoek: Campus meer dan een gimmick
- Peter Keur: bankier die niet gemist kon worden
- Jonathan Greenwood: ‘ABN Amro terug in regio’