PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Makelaars nek-aan-nek
De top-4 bedrijfsmakelaars in Nederland zijn in een nek-aan-nekrace verwikkeld. DTZ Zadelhoff blijft weliswaar nummer één, maar nummer twee CBRE is DTZ inmiddels dicht genaderd.
Wonen/werken  |  Borghese wil meer projecten in Amsterdam verwerven
Enno Otten (l) en Winno Pleijsier (r) van Borghese Real EstateAMSTERDAM - Borghese Real Estate wil na de overname van ontwikkelaar COD vorig jaar de projectenportefeuille in Amsterdam verder uitbreiden.
Magazine | PropertyNL magazine nr. 4
Het nieuwe PropertyNL magazine is uit
 
Winkelen  |  Unibail-Rodamco ontwikkelt Mall of Europe in Brussel
BRUSSEL - Unibail-Rodamco heeft de tender gewonnen voor het NEO 1 project en zal de Mall of Europe in Brussel, samen met CFE en BESIX ontwikkelen. Het betreft de eerste fase van het project.
Wonen/werken  |  Boei onderzoekt herbestemming Ringerscomplex
Het oude plan van MAB voor het RingerscomplexALKMAAR - Boei is een onderzoek gestart naar de herbestemming van het Ringerscomplex in Alkmaar. Vooruitlopend daarop hebben D66, GL, PvdA en Bruisend Alkmaar tijdens een raadsvergadering eerder deze maand een motie ingediend die voor behoud pleit.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
 
Wonen/werken  |  Nieuwbouw TU Delft voor Technische Natuurwetenschappen
DELFT - De TU Delft start dit jaar met de bouw van een state-of-the-artgebouw voor de Faculteit Technische Natuurwetenschappen. Het onderzoek en onderwijs op het gebied van Scheikundige Technologie, Biotechnologie en BioNanoTechnologie krijgen er hightech laboratoria, onderwijs- en kantoorruimtes bij.
Transacties  |  NSI verlengt huur met Menlo Worldwide Logistics in Eersel
AMSTERDAM - Menlo Worlwide huurt van NSI een complex met logistieke en kantoorruimte gelegen aan Meerheide 29-51 te Eersel.
WebTV | Video Taxatie Briefing - NVM
Video Taxatie Briefing - NVM
Nieuws  |  Aanvulling DEAL Focus ING House
In de DEALfocus over de herontwikkeling van het ING House in de Zuiderhof in Amsterdam werd deze week abusievelijk vermeld dat het verhuurbare oppervlakte 7500 m² zou bedragen. In een reactie laat CBRE Global Investors, de beheerder van het gebouw, weten dat het verhuurbare oppervlakte kantoor in werkelijkheid bijna 18.000 m2 vvo bedraagt.
Financieel  |  Leningfonds APG is katalysator instroom vreemd vermogen
AMSTERDAM - Het leningfonds dat APG samen met Pramerica lanceert zal fungeren als een katalysator waardoor méér vreemd vermogen naar Nederland zal vloeien. Dat zegt Robert Jan Foortse, verantwoordelijk voor de Europese vastgoedbeleggingen van APG, in een interview met PropertyNLmagazine.
Wonen/werken  |  Vestia wil uitzonderingspositie bij verkoop sociale woningen
Tinka van RoodROTTERDAM - Woningcorporatie Vestia zal bij minister Blok (Wonen, Rijksdienst) een uitzonderingspositie bepleiten als het gaat om de winstdelingsregeling bij complexgewijze verkoop van sociale woningen.
Winkelen  |  Nieuwe huurders in Brinkmannpassage te Haarlem
HAARLEM - De transformatie van de Brinkmannpassage, gelegen tussen de Barteljorisstraat en de Grote Markt te Haarlem, nadert zijn voltooiing. Er zijn enkele nieuwe huurders aangetrokken.
Nieuws  |  Droomweide in Bodegraven wordt werkelijkheid
Droomweide BodegravenBODEGRAVEN - Synchroon start nog voor de zomer met de bouw van 26 woningen in Deelplan 4 Droomweide in Bodegraven.
Transacties  |  Bouwfonds tovert gedateerd kantoor in Amsterdam om tot 354 studentenstudio's
Van Heenvlietlaan 220 AmsterdamHOEVELAKEN - Bouwfonds European Student Housing Fund heeft de eerste acquisities afgerond in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het totaal belegd vermogen bedraagt € 68,7 mln. Het fonds is open voor nieuwe investeerders voor de tweede closing van het fonds.
Nieuws  |  Vernieuwing Den Haag Zuidwest weer opgestart na oprichting WOM
nieuwbouwproject Quattro tussen de Meppelweg en NijeveenstraatDEN HAAG - De bouw van het project Quattro in Den Haag Zuidwest start vrijdag. Quattro is het eerste nieuwbouwproject van de WOM (Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest), een samenwerking van de gemeente Den Haag en Vestia.
Financieel  |  IPD: huurinkomsten corporaties stegen nog nooit zo hard
ALMERE - De corporaties aangesloten bij IPD hebben in 2013 een totaalrendement geboekt van 0,9%. De huurinkomsten stegen met 4,9%, terwijl het indirect rendement (waardeontwikkeling) op -2,8% uitkwam.
Transacties  |  Kroonenberg koopt drie winkelpanden in Amsterdam
AMSTERDAM - Kroonenberg Groep heeft onlangs drie nieuwe winkelpanden gekocht in het centrum van Amsterdam. Eén van deze panden is gelegen aan de Heiligeweg 43-45, de andere twee zijn gelegen aan de Leidsestraat 63 en 79.
PropertyProfs  |  Oud-topman Heijmans wordt commissaris bij Altera Vastgoed
AMSTERDAM - Guus Hoefsloot (63) wordt president-commissaris van Altera Vastgoed. Hij was tot 2008 bestuursvoorzitter van Heijmans.
Nieuws  |  Lansingerland protesteert tegen concurrerend bedrijventerrein in Waddinxveen
Logistiek Park A12WADDINXVEEN - De gemeente Lansingerland heeft bezwaar aangetekend tegen de ontheffing van de Provincie Zuid-Holland voor Logistiek Park A12 in Waddinxveen.
Nieuws  |  Kansrijk aanbod kantoorruimte stabiel
AMSTERDAM - De actualisatie van de driedeling van de Nederlandse kantorenmarkt in kansrijk, kanshebbend en kansarm aanbod levert een vergelijkbaar beeld op als in 2012, blijkt uit onderzoek van DTZ Zadelhoff.
Wonen/werken  |  Steden verliezen internationale concurrentiekracht
DEN HAAG - Er is een fundamenteel andere kijk op de Nederlandse steden nodig. Dat concludeert de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur.
Nieuws  |  Hotel in Stork-gebouw aan Oostenburgergracht in Amsterdam
Oostenburgergracht 75 AmsterdamAMSTERDAM - In het historische bedrijfspand van Stork aan de Oostenburgergracht, thans in gebruik als theater, komt een hotel met 40 short stay apartments.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Rics Nederland benoemt 42 nieuwe leden
AMSTERDAM - Van 1 tot en met 16 april jongstleden organiseerde RICS Nederland 55 keer een final assessment, de zogenaamde proeve van bekwaamheid voor kandidaat-leden, waarbij niet alleen vakdeskundigheid wordt getest, maar ook of kandidaten vanaf dat moment de ethische principes van RICS kunnen toepassen in hun werk en zo hun maatschappelijke verantwoordelijkheid accepteren en toepassen.
PropertyProfs  |  Jan-Peter Duijvesteijn wordt bestuurder bij Staedion
Jan-Peter Duijvesteijn foto: Jeroen JansenDEN HAAG - Jan-Peter Duijvestijn (53) is benoemd tot bestuurder bij Staedion. Samen met Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter, vormt hij vanaf die datum het Bestuur bij de Haagse corporatie.
PropertyProfs  |  Job Michon start als zelfstandig adviseur
Job MichonGORINCHEM - Job Michon is met zijn eigen bedrijf Michon Vastgoed gestart. Hij werkte tot maart als senior director developments bij CBRE.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Sandwich opent winkel in Breda
BREDA - Sandwich heeft een huurovereenkomst afgesloten voor de winkel aan de Karrestraat 23 te Breda. Naar verwachting opent de winkel in juni zijn deuren.
Transacties  |  NEC Nederland huurt 3200 m² kantoor in Hilversum
HILVERSUM - Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwelkomt NEC Nederland als nieuwe huurder op het kantorenpark Arena in Hilversum.
Transacties  |  VSN koopt 114 woningen van Amvest
Eengezinswoningen in WaddinxveenUTRECHT - Vastgoed Syndicering Nederland (VSN) heeft 114 woningen in Waddinxveen en Hoofddorp gekocht voor een reeds geplaatste woningmaatschap.
Deal Focus
Deal Focus  |  Aankoop SOM/ITO illustreert schaarste eerste klas vastgoed
AMSTERDAM - Met de aankoop van de gebouwen SOM en ITO neemt de dominantie van Duitse belegger Union Investement aan de Amsterdamse Zuidas verder toe. Dat lijkt eerder het gevolg van een gebrek aan geschikt investeringsprodukt in de Nederlandse markt, dan dat er sprake zou zijn van een bewuste strategie van Duitse beleggers te domineren op deze toplocatie.
Deal Focus  |  ANALYSE: Duits ‘family office’ koopt TNT-hoofdkantoor
Het Duitse ‘family office’ AM Alpha Immobilien heeft in alle stilte het hoofdkantoor van TNT aan de Taurusavenue 111 gekocht.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Avantis: Tweede leven levert eerste klanten op
AMSTERDAM - Met een geheel nieuwe aanpak weet het tussen Heerlen en Aken gelegen bedrijvenpark Avantis nu wel nieuwe klanten te trekken. Avantis is een business park met een opmerkelijke geschiedenis. De ambities waren eind jaren negentig zeer hoog, maar bleken nauwelijks realiseerbaar.
Vestigingslocaties.nl  |  COLUMN Beleggers en ontwikkelaars: let op GroenLinks
Onlangs verscheen de publicatie Soort zoekt soort (een te downloaden uitgave van Platform 31 in samenwerking met de Vrije Universiteit).
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Fusie alleen voor kleine woningcorporatiescorporaties positief
GRONINGEN - Bij corporaties met meer dan 2500 woningen levert een fusie geen schaalvoordeel op. Dit blijkt uit onderzoek van Jacob Veenstra en Maarten Allers (COELO) en Rik Koolma (Vrije Universiteit), dat is gepubliceerd in het vakblad ESB.
Wonen/werken  |  Groenlinks en D66 pleiten voor afschaf erfpacht
AMSTERDAM - Verbanning van scooters van het fietspad, zonnepanelen op alle scholen, een hervorming van het erfpachtsysteem en een verhoging van de parkeertarieven voor bewoners. Dat zijn enkele punten waar D66 en GroenLinks in Amsterdam een akkoord over hebben gesloten.
Winkelen
Winkelen  |  Miljoenen opbrengst voor verkoop Polare
AMSTERDAM - Uit faillissementsverslagen die curator Kees van de Meent heeft gepubliceerd blijkt dat de verkoop van de winkels die vanuit de failliete boekhandelketen Polare een doorstart maakten, in totaal ruim € 2,3 mln heeft opgeleverd. de Dat schrijft het Parool.
Winkelen  |  Omzet detailhandel in februari vrijwel gelijk
AMSTERDAM - In februari 2014 kwam de omzet van de detailhandel iets boven het niveau van een jaar geleden uit (0,1%). De prijzen waren 0,3% lager, terwijl het volume 0,4% groter was. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
Financieel
Financieel  |  Dubbelcijferig rendement van PFZW op vastgoed
Pensioenfonds Zorg en Welzijn realiseerde in het eerste kwartaal een totaal rendement van 3,3%. Op vastgoed was de winst op investeringen in die periode 11%
Financieel  |  Holland Immo Groep sluit voor € 160 mln aan herfinancieringen bij Propertize
EINDHOVEN - Holland Immo Group heeft voor zeven van haar Nederlandse vastgoedfondsen herfinancieringen afgesloten van in totaal € 160 mln.
Juridisch
Juridisch  |  Hof oordeelt gunstig bij bedrijfsopvolging vastgoed-bv
AMSTERDAM – Er zijn twee interessante ontwikkelingen te melden over de toepassing van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit voor de Successiewet op de verkrijging van aandelen in een vastgoed-bv.
Juridisch  |  COLUMN Filosoferen op de blauwe stoeltjes van de Mipim
Afgelopen week bracht ik een flitsbezoek aan de Mipim. Voor de 25e keer werd deze vastgoedbeurs in Cannes gehouden. Het was nog net niet mijn vijfde lustrum, maar zit daar niet veel naast.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 3
- Nederland nog blind voor zilvervloot
- Hans de Jonge: ‘Van harnas naar joggingpak’
- Onderzoek vastgoedadviseurs
- Luc Smits balanceerde met LSI langs de afgrond
- Thema herontwikkeling kantoren
Uit het magazine  |  In magazine nr. 2
- PropertyNL reportage: minister Blok en zijn rijksbouwmeester
- Top-25 vastgoedmanagers
- Bataviastad eindelijk verkocht
- Kroonenberg versterkt Gelderlandplein
- Jeroen de Bruijn breidt activiteiten DTZ uit