PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Nieuws  |  Woonwinkelcomplex Voorschoten vertraagd door uitstel Raad van State-uitspraak
VOORSCHOTEN - De sloop van het Rabobankgebouw op het Deltaplein in Voorschoten is uitgesteld en begint op zijn vroegst pas in juni.
Nieuws  |  Bestuurder KPMG stapt op na verdenking fraude nieuwbouw
AMSTELVEEN - Accountantskantoor KPMG wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van fraude bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor in Amstelveen. Als gevolg van lopende ontwikkelingen in de zaak is KPMG-partner Jaap van Everdingen afgetreden.
Transacties  |  Quardigo koopt woningportefeuille met 996 woningen
AMSTERDAM - Quadrigo heeft 996 woningen overgenomen van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel (BPFD). De koopsom is naar verluidt € 90 à 95 mln.
Transacties  |  Sodexo Nederland huurt kantoorruimte in Breukelen
BREUKELEN - Sodexo Nederland huurt 5200 m² kantoorruimte in een nog te realiseren kantoorpand te Breukelen. Eigenaar is een particuliere belegger.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
 
Financieel  |  Dubbelcijferig rendement van PFZW op vastgoed
Pensioenfonds Zorg en Welzijn realiseerde in het eerste kwartaal een totaal rendement van 3,3%. Op vastgoed was de winst op investeringen in die periode 11%
Transacties  |  Vereenigde Ideeën Compagnie breidt uit Le Branchement te Almere
Centale hal Le BranchementALMERE- Spes Bona heeft in het centrum van Almere de langjarige overeenkomst met Vereenigde Ideeën Compagnie voor kantoorgebouw Le Branchement (Wisselweg 33) uitgebreid op de begane grond en eerste verdieping.
WebTV | Video Taxatie Briefing - NVM
Video Taxatie Briefing - NVM
Deal Focus  |  Aankoop SOM/ITO illustreert schaarste eerste klas vastgoed
AMSTERDAM - Met de aankoop van de gebouwen SOM en ITO neemt de dominantie van Duitse belegger Union Investement aan de Amsterdamse Zuidas verder toe. Dat lijkt eerder het gevolg van een gebrek aan geschikt investeringsprodukt in de Nederlandse markt, dan dat er sprake zou zijn van een bewuste strategie van Duitse beleggers te domineren op deze toplocatie.
Transacties  |  Action opent winkel in voormalig postsorteercentrum
Action in postsorteercentrum KeizerswaardReShape Properties heeft, namens eigenaresse Beryllus Theta, een langjarige huurovereenkomst gesloten met Action voor circa 1200 m² winkelruimte in het voormalige postsorteercentrum in winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam IJsselmonde.
Financieel  |  Holland Immo Groep sluit voor € 160 mln aan herfinancieringen bij Propertize
EINDHOVEN - Holland Immo Group heeft voor zeven van haar Nederlandse vastgoedfondsen herfinancieringen afgesloten van in totaal € 160 mln.
Mooiland investeert in nieuwbouw en verkoopt tegelijk op grote schaal
GRAVE - Mooiland heeft € 35 mln om te investeren in de bouw van 200 nieuwe woningen in de regio's Nijmegen en Apeldoorn. De woningcorporatie roept gemeenten op met plannen te komen, meldt De Gelderlander. Tegelijkertijd wil Mooiland duizenden woningen afstoten in de niet-kerngebieden.
PropertyProfs  |  Jan-Peter Duijvesteijn wordt bestuurder bij Staedion
Jan-Peter Duijvesteijn foto: Jeroen JansenDEN HAAG - Jan-Peter Duijvestijn (53) is benoemd tot bestuurder bij Staedion. Samen met Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter, vormt hij vanaf die datum het Bestuur bij de Haagse corporatie.
Nieuws  |  Europees hoofdkantoor Stryker naar Amsterdam
AMSTERDAM - Het Europese hoofdkantoor van technologiebedrijf Stryker komt naar Amsterdam Zuid-Oost. Het huurt in gebouw Luna Arena Amsterdam van IF Office Fund IV van Ping Properties.
Transacties  |  Used Products verhuist in Apeldoorn
APELDOORN - Used Products gaat met ingang van 1 mei verhuizen naar winkelruimte op de Stationsstraat 147 te Apeldoorn.
Financieel  |  Holland Immo Groep plaatst derde parkeergaragefonds
AMSTERDAM - De emissie van Parking Fund Nederland III van fondsaanbieder Holland Immo Group in samenwerking met Adviesgroep Reyersen van Buuren is voltekend.
Nieuws  |  Herontwikkeling Tuindorp Oost Utrecht
AMERSFOORT - Stichting Careyn, Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en Lithos bouw & ontwikkeling gaan 160 levensloopbestemdige woningen realiseren in Tuindorp-Oost in Utrecht.
Wonen/werken  |  Markt voor logistiek vastgoed groter dan gedacht
NIEUWEGEIN - De markt voor logistiek vastgoed is veel groter dan tot nu toe algemeen werd aangenomen. Dat blijkt uit een analyse van NVM Business.
Nieuws  |  Zelfstandige winkeliers in Amsterdam introduceren gezamenlijke website en app
AMSTERDAM - Een groep van 75 zelfstandige winkeliers in Amsterdam introduceert een app en website om klanten te trekken, zowel online als in de winkel.
Nieuws  |  Alle huurwoningen Neerlandia verhuurd voor oplevering
UTRECHT - SPF Beheer heeft alle 30 eengezinswoningen en 30 appartementen in het project Neerlandia in Utrecht ruim voor de oplevering verhuurd.
Transacties  |  Rituals vestigt zich aan de Nachtegaalstraat 60 te Utrecht
Nachtegaalstraat 60 UtrechtUTRECHT - Rituals heeft een hoekpand aan de Nachtegaalstraat 60 te Utrecht aangehuurd. De winkelruimte bestaat uit 115 m² op de begane grond en 85 m² kelderruimte.
Nieuws  |  Staedion neemt beheer woningen en winkels over van MVGM
WOM heeft ook het Humanity House aan de Prinsegracht opgeknaptDEN HAAG - Staedion heeft sinds 1 april een fors aantal nieuwe panden in beheer. Het gaat om woningen en winkelpanden uit de Wijkontwikkelingsmaatschappij Stationsbuurt Oude Centrum (WOM), de CV Winkelpanden en Starterspanden CV.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Job Michon start als zelfstandig adviseur
Job MichonGORINCHEM - Job Michon is met zijn eigen bedrijf Michon Vastgoed gestart. Hij werkte tot maart als senior director developments bij CBRE.
PropertyProfs  |  Personeelsverandering bij Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs
AMSTERDAM - Per 1 april heeft Olivier Schel (28) Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs verlaten. Paul van Lookeren Campagne MSc (26) en Bas Gras (28) zijn bij de adviseur in dienst getreden.
PropertyProfs  |  Anne Wilbers aan de slag als bestuurder bij Mooiland
EDE - Anne Wilbers is aangesteld als bestuurder bij woningcorporatie Mooiland. Ze is momenteel nog werkzaam als directeur bij de Alliantie voor de regio Amsterdam.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Fonds Podiumkunsten huurt 1169 m² in Stichthage
Stichthage voor de verbouwingDEN HAAG - Fonds Podiumkunsten vestigt zich per 1 juli in gebouw Stichthage op station Den Haag Centraal. Het Fonds Podiumkunsten is het cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland.
Transacties  |  3000 m² aan nieuwe contracten in Transpolis
Transpolis HoofddorpHOOFDDORP - In het full service kantoorgebouw Transpolis in Hoofddorp is voor 3000 m² aan nieuwe huurcontracten getekend.
Transacties  |  Vestiging DTZ Zadelhoff Enschede verhuist
DTZ verhuist naar kantoorgebouw NoordENSCHEDE - DTZ Zadelhoff verhuist op vrijdag 18 april naar een nieuwe locatie in Enschede, de derde verdieping van kantoorgebouw Noord aan de Zuiderval 74. Het kantoor was twintig jaar gevestigd op het adres De Ruyterlaan 2.
Deal Focus
Deal Focus  |  ANALYSE: Duits ‘family office’ koopt TNT-hoofdkantoor
Het Duitse ‘family office’ AM Alpha Immobilien heeft in alle stilte het hoofdkantoor van TNT aan de Taurusavenue 111 gekocht.
Deal Focus  |  ANALYSE Canadezen kopen voor € 56 mln Nederlands kantoorvastgoed
kantoor Kawasaki in HoofddorpHet Canadese vastgoedfonds (REIT) Maplewood International koopt voor € 55,725 mln vier relatief nieuwe kantoorgebouwen in Amsterdam, Hoofddorp en Leiden. Het is de eerste grote acquisitie van dit fonds, dat een speciale focus op Nederland heeft.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  COLUMN Beleggers en ontwikkelaars: let op GroenLinks
Onlangs verscheen de publicatie Soort zoekt soort (een te downloaden uitgave van Platform 31 in samenwerking met de Vrije Universiteit).
Vestigingslocaties.nl  |  ACHTERGROND Air Products voor regio behouden
Dankzij opgebouwd vertrouwen kreeg Amsterdam een woningbouwlocatie erbij en SADC een nieuwe klant voor PolanenPark
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Dynamis: Woningprijzen stijgen eerder dan verwacht
AMSTERDAM - De cijfers over de eerste drie maanden van 2014 onderschrijven de herstellende woningmarkt. Het aantal verkopen stijgt, het aanbod daalt en de woningprijzen noteren een lichte toename.
Wonen/werken  |  De Nijs en Hoorne starten met nieuwbouwproject 1018
AMSTERDAM - VOF Cruquiuskade start op 16 april met de bouw van het nieuwbouwproject 1018 in het centrum van Amsterdam.
Winkelen
Winkelen  |  Omzet detailhandel in februari vrijwel gelijk
AMSTERDAM - In februari 2014 kwam de omzet van de detailhandel iets boven het niveau van een jaar geleden uit (0,1%). De prijzen waren 0,3% lager, terwijl het volume 0,4% groter was. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
Winkelen  |  Bouw The Style Outlets in Sugar City vertraagd
AMSTERDAM - Het Spaanse Neinver heeft het 50% deel van MAB in hun joint venture voor de realisatie van outlet centres in Europa overgenomen. Partijen zijn overtuigd van de komst van The Style Outlets in Sugar City in Halfweg. De bouwvergunning laat echter al anderhalf jaar op zich wachten.
Financieel
Financieel  |  M&G verzorgt hypotheekfinanciering van € 110 mln voor Nederlandse woningportefeuille
LONDEN - De internationale vermogensbeheerder M&G Investments (M&G) heeft de grootste aankoopfinanciering gedaan van Nederlandse woningen sinds het uitbreken van de kredietcrisis.
Financieel  |  Negatief resultaat na belastingen voor Dura Vermeer
AMSTERDAM - Dura Vermeer heeft in 2013 een resultaat na belasting behaald van - € 5,5 mln tegenover positief € 3,3 mln in 2012 als gevolg van afwaardering grondposities en reorganisatiekosten ad € 8,6 mln na belasting.
Juridisch
Juridisch  |  Hof oordeelt gunstig bij bedrijfsopvolging vastgoed-bv
AMSTERDAM – Er zijn twee interessante ontwikkelingen te melden over de toepassing van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit voor de Successiewet op de verkrijging van aandelen in een vastgoed-bv.
Juridisch  |  COLUMN Filosoferen op de blauwe stoeltjes van de Mipim
Afgelopen week bracht ik een flitsbezoek aan de Mipim. Voor de 25e keer werd deze vastgoedbeurs in Cannes gehouden. Het was nog net niet mijn vijfde lustrum, maar zit daar niet veel naast.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 3
- Nederland nog blind voor zilvervloot
- Hans de Jonge: ‘Van harnas naar joggingpak’
- Onderzoek vastgoedadviseurs
- Luc Smits balanceerde met LSI langs de afgrond
- Thema herontwikkeling kantoren
Uit het magazine  |  In magazine nr. 2
- PropertyNL reportage: minister Blok en zijn rijksbouwmeester
- Top-25 vastgoedmanagers
- Bataviastad eindelijk verkocht
- Kroonenberg versterkt Gelderlandplein
- Jeroen de Bruijn breidt activiteiten DTZ uit