PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Transacties  |  Action opent winkel in voormalig postsorteercentrum
Action in postsorteercentrum KeizerswaardReShape Properties heeft, namens eigenaresse Beryllus Theta, een langjarige huurovereenkomst gesloten met Action voor circa 1200 m² winkelruimte in het voormalige postsorteercentrum in winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam IJsselmonde.
Financieel  |  Holland Immo Groep sluit voor € 160 mln aan herfinancieringen bij Propertize
EINDHOVEN - Holland Immo Group heeft voor zeven van haar Nederlandse vastgoedfondsen herfinancieringen afgesloten van in totaal € 160 mln.
Mooiland investeert in nieuwbouw en verkoopt tegelijk op grote schaal
GRAVE - Mooiland heeft € 35 mln om te investeren in de bouw van 200 nieuwe woningen in de regio's Nijmegen en Apeldoorn. De woningcorporatie roept gemeenten op met plannen te komen, meldt De Gelderlander. Tegelijkertijd wil Mooiland duizenden woningen afstoten in de niet-kerngebieden.
PropertyProfs  |  Jan-Peter Duijvesteijn wordt bestuurder bij Staedion
Jan-Peter Duijvesteijn foto: Jeroen JansenDEN HAAG - Jan-Peter Duijvestijn (53) is benoemd tot bestuurder bij Staedion. Samen met Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter, vormt hij vanaf die datum het Bestuur bij de Haagse corporatie.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
 
Nieuws  |  Europees hoofdkantoor Stryker naar Amsterdam
AMSTERDAM - Het Europese hoofdkantoor van technologiebedrijf Stryker komt naar Amsterdam Zuid-Oost. Het huurt in gebouw Luna Arena Amsterdam van IF Office Fund IV van Ping Properties.
Transacties  |  Used Products verhuist in Apeldoorn
APELDOORN - Used Products gaat met ingang van 1 mei verhuizen naar winkelruimte op de Stationsstraat 147 te Apeldoorn.
WebTV | Video Taxatie Briefing - NVM
Video Taxatie Briefing - NVM
Financieel  |  Holland Immo Groep plaatst derde parkeergaragefonds
AMSTERDAM - De emissie van Parking Fund Nederland III van fondsaanbieder Holland Immo Group in samenwerking met Adviesgroep Reyersen van Buuren is voltekend.
Nieuws  |  Herontwikkeling Tuindorp Oost Utrecht
AMERSFOORT - Stichting Careyn, Zenzo Maatschappelijk Vastgoed en Lithos bouw & ontwikkeling gaan 160 levensloopbestemdige woningen realiseren in Tuindorp-Oost in Utrecht.
Wonen/werken  |  Markt voor logistiek vastgoed groter dan gedacht
NIEUWEGEIN - De markt voor logistiek vastgoed is veel groter dan tot nu toe algemeen werd aangenomen. Dat blijkt uit een analyse van NVM Business.
Nieuws  |  Zelfstandige winkeliers in Amsterdam introduceren gezamenlijke website en app
AMSTERDAM - Een groep van 75 zelfstandige winkeliers in Amsterdam introduceert een app en website om klanten te trekken, zowel online als in de winkel.
Nieuws  |  Alle huurwoningen Neerlandia verhuurd voor oplevering
UTRECHT - SPF Beheer heeft alle 30 eengezinswoningen en 30 appartementen in het project Neerlandia in Utrecht ruim voor de oplevering verhuurd.
Transacties  |  Rituals vestigt zich aan de Nachtegaalstraat 60 te Utrecht
Nachtegaalstraat 60 UtrechtUTRECHT - Rituals heeft een hoekpand aan de Nachtegaalstraat 60 te Utrecht aangehuurd. De winkelruimte bestaat uit 115 m² op de begane grond en 85 m² kelderruimte.
Nieuws  |  Staedion neemt beheer woningen en winkels over van MVGM
WOM heeft ook het Humanity House aan de Prinsegracht opgeknaptDEN HAAG - Staedion heeft sinds 1 april een fors aantal nieuwe panden in beheer. Het gaat om woningen en winkelpanden uit de Wijkontwikkelingsmaatschappij Stationsbuurt Oude Centrum (WOM), de CV Winkelpanden en Starterspanden CV.
Transacties  |  Fonds Podiumkunsten huurt 1169 m² in Stichthage
Stichthage voor de verbouwingDEN HAAG - Fonds Podiumkunsten vestigt zich per 1 juli in gebouw Stichthage op station Den Haag Centraal. Het Fonds Podiumkunsten is het cultuurfonds voor muziek, muziektheater, dans, theater en festivals in Nederland.
Transacties  |  3000 m² aan nieuwe contracten in Transpolis
Transpolis HoofddorpHOOFDDORP - In het full service kantoorgebouw Transpolis in Hoofddorp is voor 3000 m² aan nieuwe huurcontracten getekend.
Transacties  |  Vestiging DTZ Zadelhoff Enschede verhuist
DTZ verhuist naar kantoorgebouw NoordENSCHEDE - DTZ Zadelhoff verhuist op vrijdag 18 april naar een nieuwe locatie in Enschede, de derde verdieping van kantoorgebouw Noord aan de Zuiderval 74. Het kantoor was twintig jaar gevestigd op het adres De Ruyterlaan 2.
Transacties  |  Open Circles Academy kiest voor Zuidpark
AMSTERDAM - Zuidpark heeft haar laatste huurder verwelkomd: Open Circles Academy. De organisatie exploiteert het concept The CoWorking en huurt daarvoor 800 m² kantoorruimte.
Nieuws  |  Grontmij zoekt nieuw hoofdkantoor in Utrecht
UTRECHT - Ingenieursbureau Grontmij is op zoek naar een nieuw hoofdkantoor in de regio Utrecht. Het bestaande hoofdkantoor in De Bilt wordt samengevoegd met de vestiging in Houten.
PropertyProfs  |  Job Michon start als zelfstandig adviseur
Job MichonGORINCHEM - Job Michon is met zijn eigen bedrijf Michon Vastgoed gestart. Hij werkte tot maart als senior director developments bij CBRE.
Transacties  |  Aldi opent supermarkt in Veendam
Autorama VeendamVEENDAM - Supermarktketen Aldi heeft 1400 m² winkelruimte gehuurd in het regionale winkelcentrum Autorama in Veendam. De verhuurder is Bun Vastgoed.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Personeelsverandering bij Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs
AMSTERDAM - Per 1 april heeft Olivier Schel (28) Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs verlaten. Paul van Lookeren Campagne MSc (26) en Bas Gras (28) zijn bij de adviseur in dienst getreden.
PropertyProfs  |  Anne Wilbers aan de slag als bestuurder bij Mooiland
EDE - Anne Wilbers is aangesteld als bestuurder bij woningcorporatie Mooiland. Ze is momenteel nog werkzaam als directeur bij de Alliantie voor de regio Amsterdam.
PropertyProfs  |  Nils Royer start multidisciplinair bureau RAM G
AMSTERDAM - Nils Royer, die eerder werkte als directeur bij Fortress en het Grond- en Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Den Haag, is gestart met RAM G, een multidisciplinair bureau, gericht op vastgoedadvies en interim-management.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Booking.com huurt kantoorruimte in Amsterdam
AMSTERDAM - Booking.com huurt kantoorruimte in het kantoorgebouw Rembrandtplein 29–45 in Amsterdam Centrum.
Transacties  |  De Lange koopt voormalig hoofdkantoor Van Hoogevest
AMERSFOORT - Het voormalige hoofdkantoor van de Van Hoogevest Groep aan de Amsterdamseweg 41 te Amersfoort is verkocht aan De Lange Bouw- en Ontwikkeling uit Hoevelaken.
Transacties  |  Union koopt ITO en SOM op de Zuidas
ITO-toren en SOMAMSTERDAM - Union Investment heeft de kantoorgebouwen ITO en SOM (51.980 m²) op de Amsterdamse Zuidas gekocht voor in totaal € 244 mln. Verkoper van de panden van circa 35.000 en 15.000 m² is het Duitse open-end fonds Hausinvest van Commerz Real.
Deal Focus
Deal Focus  |  ANALYSE: Duits ‘family office’ koopt TNT-hoofdkantoor
Het Duitse ‘family office’ AM Alpha Immobilien heeft in alle stilte het hoofdkantoor van TNT aan de Taurusavenue 111 gekocht.
Deal Focus  |  ANALYSE Canadezen kopen voor € 56 mln Nederlands kantoorvastgoed
kantoor Kawasaki in HoofddorpHet Canadese vastgoedfonds (REIT) Maplewood International koopt voor € 55,725 mln vier relatief nieuwe kantoorgebouwen in Amsterdam, Hoofddorp en Leiden. Het is de eerste grote acquisitie van dit fonds, dat een speciale focus op Nederland heeft.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  COLUMN Beleggers en ontwikkelaars: let op GroenLinks
Onlangs verscheen de publicatie Soort zoekt soort (een te downloaden uitgave van Platform 31 in samenwerking met de Vrije Universiteit).
Vestigingslocaties.nl  |  ACHTERGROND Air Products voor regio behouden
Dankzij opgebouwd vertrouwen kreeg Amsterdam een woningbouwlocatie erbij en SADC een nieuwe klant voor PolanenPark
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Dynamis: Woningprijzen stijgen eerder dan verwacht
AMSTERDAM - De cijfers over de eerste drie maanden van 2014 onderschrijven de herstellende woningmarkt. Het aantal verkopen stijgt, het aanbod daalt en de woningprijzen noteren een lichte toename.
Wonen/werken  |  De Nijs en Hoorne starten met nieuwbouwproject 1018
AMSTERDAM - VOF Cruquiuskade start op 16 april met de bouw van het nieuwbouwproject 1018 in het centrum van Amsterdam.
Winkelen
Winkelen  |  Omzet detailhandel in februari vrijwel gelijk
AMSTERDAM - In februari 2014 kwam de omzet van de detailhandel iets boven het niveau van een jaar geleden uit (0,1%). De prijzen waren 0,3% lager, terwijl het volume 0,4% groter was. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
Winkelen  |  Bouw The Style Outlets in Sugar City vertraagd
AMSTERDAM - Het Spaanse Neinver heeft het 50% deel van MAB in hun joint venture voor de realisatie van outlet centres in Europa overgenomen. Partijen zijn overtuigd van de komst van The Style Outlets in Sugar City in Halfweg. De bouwvergunning laat echter al anderhalf jaar op zich wachten.
Financieel
Financieel  |  M&G verzorgt hypotheekfinanciering van € 110 mln voor Nederlandse woningportefeuille
LONDEN - De internationale vermogensbeheerder M&G Investments (M&G) heeft de grootste aankoopfinanciering gedaan van Nederlandse woningen sinds het uitbreken van de kredietcrisis.
Financieel  |  Negatief resultaat na belastingen voor Dura Vermeer
AMSTERDAM - Dura Vermeer heeft in 2013 een resultaat na belasting behaald van - € 5,5 mln tegenover positief € 3,3 mln in 2012 als gevolg van afwaardering grondposities en reorganisatiekosten ad € 8,6 mln na belasting.
Juridisch
Juridisch  |  Hof oordeelt gunstig bij bedrijfsopvolging vastgoed-bv
AMSTERDAM – Er zijn twee interessante ontwikkelingen te melden over de toepassing van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit voor de Successiewet op de verkrijging van aandelen in een vastgoed-bv.
Juridisch  |  COLUMN Filosoferen op de blauwe stoeltjes van de Mipim
Afgelopen week bracht ik een flitsbezoek aan de Mipim. Voor de 25e keer werd deze vastgoedbeurs in Cannes gehouden. Het was nog net niet mijn vijfde lustrum, maar zit daar niet veel naast.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 3
- Nederland nog blind voor zilvervloot
- Hans de Jonge: ‘Van harnas naar joggingpak’
- Onderzoek vastgoedadviseurs
- Luc Smits balanceerde met LSI langs de afgrond
- Thema herontwikkeling kantoren
Uit het magazine  |  In magazine nr. 2
- PropertyNL reportage: minister Blok en zijn rijksbouwmeester
- Top-25 vastgoedmanagers
- Bataviastad eindelijk verkocht
- Kroonenberg versterkt Gelderlandplein
- Jeroen de Bruijn breidt activiteiten DTZ uit