PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Transacties  |  Vestiging DTZ Zadelhoff Enschede verhuist
DTZ verhuist naar kantoorgebouw NoordENSCHEDE - DTZ Zadelhoff verhuist op vrijdag 18 april naar een nieuwe locatie in Enschede, de derde verdieping van kantoorgebouw Noord aan de Zuiderval 74. Het kantoor was twintig jaar gevestigd op het adres De Ruyterlaan 2.
Transacties  |  Open Circles Academy kiest voor Zuidpark
AMSTERDAM - Zuidpark heeft haar laatste huurder verwelkomd: Open Circles Academy. De organisatie exploiteert het concept The CoWorking en huurt daarvoor 800 m² kantoorruimte.
Nieuws  |  Grontmij zoekt nieuw hoofdkantoor in Utrecht
UTRECHT - Ingenieursbureau Grontmij is op zoek naar een nieuw hoofdkantoor in de regio Utrecht. Het bestaande hoofdkantoor in De Bilt wordt samengevoegd met de vestiging in Houten.
PropertyProfs  |  Job Michon start als zelfstandig adviseur
Job MichonGORINCHEM - Job Michon is met zijn eigen bedrijf Michon Vastgoed gestart. Hij werkte tot maart als senior director developments bij CBRE.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
 
Transacties  |  Aldi opent supermarkt in Veendam
Autorama VeendamVEENDAM - Supermarktketen Aldi heeft 1400 m² winkelruimte gehuurd in het regionale winkelcentrum Autorama in Veendam. De verhuurder is Bun Vastgoed.
Nieuws  |  Starbucks verplaatst hoofdkantoor naar Londen
Het Starbucks-pand in de Afrikahaven is ontworpen door De Jonge architectenAMSTERDAM - Starbucks verplaatst zijn hoofdkantoor van Amsterdam naar Londen. Het horecabedrijf houdt bovendien alleen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland winkels in eigendom.
WebTV | Video Taxatie Briefing - NVM
Video Taxatie Briefing - NVM
Transacties  |  Booking.com huurt kantoorruimte in Amsterdam
AMSTERDAM - Booking.com huurt kantoorruimte in het kantoorgebouw Rembrandtplein 29–45 in Amsterdam Centrum.
Nieuws  |  Adriaans en Hurks realiseren Lidl-supermarkt met 18 woningen in Helmond
HELMOND - In de Heistraat in Helmond ontwikkelt de combinatie Adriaans Bouwgroep en Hurks Vastgoedontwikkeling een Lidl-supermarkt van 1500 m² met daarboven drie verdiepingen met in totaal 18 appartementen.
Deal Focus  |  ANALYSE: Duits ‘family office’ koopt TNT-hoofdkantoor
Het Duitse ‘family office’ AM Alpha Immobilien heeft in alle stilte het hoofdkantoor van TNT aan de Taurusavenue 111 gekocht.
Transacties  |  De Lange koopt voormalig hoofdkantoor Van Hoogevest
AMERSFOORT - Het voormalige hoofdkantoor van de Van Hoogevest Groep aan de Amsterdamseweg 41 te Amersfoort is verkocht aan De Lange Bouw- en Ontwikkeling uit Hoevelaken.
Transacties  |  Union koopt ITO en SOM op de Zuidas
ITO-toren en SOMAMSTERDAM - Union Investment heeft de kantoorgebouwen ITO en SOM (51.980 m²) op de Amsterdamse Zuidas gekocht voor in totaal € 244 mln. Verkoper van de panden van circa 35.000 en 15.000 m² is het Duitse open-end fonds Hausinvest van Commerz Real.
Financieel  |  M&G verzorgt hypotheekfinanciering van € 110 mln voor Nederlandse woningportefeuille
LONDEN - De internationale vermogensbeheerder M&G Investments (M&G) heeft de grootste aankoopfinanciering gedaan van Nederlandse woningen sinds het uitbreken van de kredietcrisis.
Transacties  |  UWV verlengt huurovereenkomst De Kroon in Arnhem
De Kroon ArnhemARNHEM - Hanzevast Real Estate heeft namens Vastgoedfonds Hanzevast Holland 52 cv overeenstemming bereikt met het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) over een langjarige verlenging van 8320 m² kantoorruimte in kantoorgebouw ‘de Kroon’ aan Kronenburgsingel 4 te Arnhem.
Nieuws  |  Advocaat Roger Lips: aangifte curatoren heeft weinig kans van slagen
AMSTERDAM - Roger Lips is bereid alle vragen omtrent het faillissement te beantwoorden. Voor een faillissementsgijzeling bestaat geen enkele reden en dit middel wordt misbruikt om druk uit te oefenen. Dat stelt de advocaat van Lips, Robbert Jan Boswijk.
Transacties  |  BNP Paribas REIM koopt namens Duits pensioenfonds 265 appartementen van Amvest
AMSTERDAM - BNP Paribas REIM Germany heeft een portefeuille met 265 appartementen in de Randstad gekocht van Amvest voor € 40 mln. De investmentmanager doet dit namens een Duits pensioenfonds.
Nieuws  |  Heijmans realiseert renovatie en nieuwbouw van Haagse Resident
DEN HAAG - Heijmans heeft de opdracht van de Rijksgebouwendienst ontvangen voor de renovatie en nieuwbouw van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Volkgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in het pand De Resident in Den Haag.
PropertyProfs  |  Personeelsverandering bij Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs
AMSTERDAM - Per 1 april heeft Olivier Schel (28) Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs verlaten. Paul van Lookeren Campagne MSc (26) en Bas Gras (28) zijn bij de adviseur in dienst getreden.
Winkelen  |  Omzet detailhandel in februari vrijwel gelijk
AMSTERDAM - In februari 2014 kwam de omzet van de detailhandel iets boven het niveau van een jaar geleden uit (0,1%). De prijzen waren 0,3% lager, terwijl het volume 0,4% groter was. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
Nieuws  |  Euretco wil Hubo, Fixet en Multimate overnemen
Hubo in SpijkenisseAMSTERDAM - Retailorganisatie Euretco wil de doe-het-zelf ketens Hubo, Fixet en Multimate overnemen. Het overnameplan wordt gepresenteerd aan de ondernemers in regiobijeenkomsten.
Transacties  |  Nieuwe huurders in winkelcentrum De Struytse Hoeck te Hellevoetsluis
HOUTEN - ANWB en Dogars Clothing hebben winkelruimte gehuurd in winkelcentrum de Struytse Hoeck te Hellevoetsluis.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Anne Wilbers aan de slag als bestuurder bij Mooiland
EDE - Anne Wilbers is aangesteld als bestuurder bij woningcorporatie Mooiland. Ze is momenteel nog werkzaam als directeur bij de Alliantie voor de regio Amsterdam.
PropertyProfs  |  Nils Royer start multidisciplinair bureau RAM G
AMSTERDAM - Nils Royer, die eerder werkte als directeur bij Fortress en het Grond- en Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Den Haag, is gestart met RAM G, een multidisciplinair bureau, gericht op vastgoedadvies en interim-management.
PropertyProfs  |  Vincent Hofs hoofd ontwikkelen bij BAM Zuid
EINDHOVEN - Vincent Hofs (40) is hoofd ontwikkelen geworden bij BAM Utiliteitsbouw regio Zuid in Eindhoven. Hij zal samen met directeur Jack Koch verantwoordelijk zijn voor onder meer de acquisitie en commercie binnen Brabant en Limburg.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Geveke huurt kantoorruimte in Amsterdam
AMSTERDAM - Cortona Estates heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Geveke Werktuigbouw in het kantoorgebouw Einstein, gelegen aan de Kabelweg 21 te Amsterdam.
Transacties  |  Run2Day huurt winkelruimte in Mercurius Assen
ASSEN - Hardloopspeciaalzaak Run2Day is met CBRE Global Investors een langjarig huurcontract overeengekomen voor winkelruimte in Mercuriuscentrum Assen. De nieuwe vestiging in Assen is de 26e winkel voor Run2Day in Nederland.
Transacties  |  Claudia Sträter opent winkel in Amersfoort
AMERSFOORT - Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft een huurovereenkomst afgesloten met Claudia-Sträter voor de winkel aan de Langestraat 31 te Amersfoort.
Deal Focus
Deal Focus  |  ANALYSE Canadezen kopen voor € 56 mln Nederlands kantoorvastgoed
kantoor Kawasaki in HoofddorpHet Canadese vastgoedfonds (REIT) Maplewood International koopt voor € 55,725 mln vier relatief nieuwe kantoorgebouwen in Amsterdam, Hoofddorp en Leiden. Het is de eerste grote acquisitie van dit fonds, dat een speciale focus op Nederland heeft.
Deal Focus  |  ACHTERGROND ‘Factory Outlet in Halfweg nog steeds haalbaar’
HALFWEG - Ondanks het afhaken van MAB als mede-ontwikkelaar is de realisatie van een factory outlet centre in Sugar City in Halfweg nog steeds haalbare kaart. Internationaal is er zeker belangstelling om te investeren, maar de vergunningaanvraag via de provincie Noord-Holland verloopt moeizaam.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  COLUMN Beleggers en ontwikkelaars: let op GroenLinks
Onlangs verscheen de publicatie Soort zoekt soort (een te downloaden uitgave van Platform 31 in samenwerking met de Vrije Universiteit).
Vestigingslocaties.nl  |  ACHTERGROND Air Products voor regio behouden
Dankzij opgebouwd vertrouwen kreeg Amsterdam een woningbouwlocatie erbij en SADC een nieuwe klant voor PolanenPark
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Dynamis: Woningprijzen stijgen eerder dan verwacht
AMSTERDAM - De cijfers over de eerste drie maanden van 2014 onderschrijven de herstellende woningmarkt. Het aantal verkopen stijgt, het aanbod daalt en de woningprijzen noteren een lichte toename.
Wonen/werken  |  De Nijs en Hoorne starten met nieuwbouwproject 1018
AMSTERDAM - VOF Cruquiuskade start op 16 april met de bouw van het nieuwbouwproject 1018 in het centrum van Amsterdam.
Winkelen
Winkelen  |  Bouw The Style Outlets in Sugar City vertraagd
AMSTERDAM - Het Spaanse Neinver heeft het 50% deel van MAB in hun joint venture voor de realisatie van outlet centres in Europa overgenomen. Partijen zijn overtuigd van de komst van The Style Outlets in Sugar City in Halfweg. De bouwvergunning laat echter al anderhalf jaar op zich wachten.
Winkelen  |  Blokker zet steviger in op discountmarkt
Actie in de Big BazarAMSTERDAM - Detailhandelsconcern Blokker gaat met zijn winkelketen Big Bazar steviger inzetten op de discountmarkt. Voor deze winkels is een nieuw concept ontwikkeld, dat volgens directeur Roland van Geest van Big Bazar neerkomt op 'kwaliteitsartikelen tegen lage prijzen in een fatsoenlijke omgeving'.
Financieel
Financieel  |  Negatief resultaat na belastingen voor Dura Vermeer
AMSTERDAM - Dura Vermeer heeft in 2013 een resultaat na belasting behaald van - € 5,5 mln tegenover positief € 3,3 mln in 2012 als gevolg van afwaardering grondposities en reorganisatiekosten ad € 8,6 mln na belasting.
Financieel  |  Vesteda verbetert winst naar € 4,5 mln
AMSTERDAM - Woonfonds voor institutionele beleggers Vesteda heeft in 2013 een nettoresultaat behaald van € 4,5 mln (2012: 4,2 mln).
Juridisch
Juridisch  |  Hof oordeelt gunstig bij bedrijfsopvolging vastgoed-bv
AMSTERDAM – Er zijn twee interessante ontwikkelingen te melden over de toepassing van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit voor de Successiewet op de verkrijging van aandelen in een vastgoed-bv.
Juridisch  |  COLUMN Filosoferen op de blauwe stoeltjes van de Mipim
Afgelopen week bracht ik een flitsbezoek aan de Mipim. Voor de 25e keer werd deze vastgoedbeurs in Cannes gehouden. Het was nog net niet mijn vijfde lustrum, maar zit daar niet veel naast.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 3
- Nederland nog blind voor zilvervloot
- Hans de Jonge: ‘Van harnas naar joggingpak’
- Onderzoek vastgoedadviseurs
- Luc Smits balanceerde met LSI langs de afgrond
- Thema herontwikkeling kantoren
Uit het magazine  |  In magazine nr. 2
- PropertyNL reportage: minister Blok en zijn rijksbouwmeester
- Top-25 vastgoedmanagers
- Bataviastad eindelijk verkocht
- Kroonenberg versterkt Gelderlandplein
- Jeroen de Bruijn breidt activiteiten DTZ uit