PropertyNL, onafhankelijke research commercieel vastgoed Nederland, nieuws, aanbod en transacties
Actueel vastgoednieuws
Wonen/werken  |  Steden verliezen internationale concurrentiekracht
DEN HAAG - Er is een fundamenteel andere kijk op de Nederlandse steden nodig. Dat concludeert de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur.
Nieuws  |  Hotel in Stork-gebouw aan Oostenburgergracht in Amsterdam
Oostenburgergracht 75 AmsterdamAMSTERDAM - In het historische bedrijfspand van Stork aan de Oostenburgergracht, thans in gebruik als theater, komt een hotel met 40 short stay apartments.
Nieuws  |  Plan voor supermarkt in belastingkantoor bij Hollands Spoor in vergevorderd stadium
voormalig Belastingkantoor aan het StationspleinDEN HAAG - Mayfield is in vergevorderde onderhandeling met een supermarktketen en horecagelegenheid voor het voormalige belastingkantoor tegenover station Hollands Spoor in Den Haag, het Terminus-gebouw.
Nieuws  |  Bouw Overtoomse Veld gestart
AMSTERDAM - Woensdag is het startsein gegeven voor de bouw van het woonproject Overtoomse Veld in Amsterdam Nieuw-West.
Magazine | COLUMNISTEN
Lees de laatste columns van onze columnisten:
 
Nieuws  |  Propertize verkoopt Zijdebalen aan Hurks en Van Wijnen
impressie ZijdebalenUTRECHT - Het project Zijdebalen in Utrecht is door Propertize namens de VOF Madevin Zijdebalen verkocht aan de combinatie Hurks vastgoedontwikkeling en Van Wijnen Projectontwikkeling West.
Nieuws  |  Free Record Shop in Nederland failliet
VEENENDAAL - Fresh Entertainment Nederland, het moederbedrijf achter de winkelorganisatie van Free Record Shop in Nederland, is dinsdag failliet verklaard.
WebTV | Video Taxatie Briefing - NVM
Video Taxatie Briefing - NVM
Transacties  |  Sandwich opent winkel in Breda
BREDA - Sandwich heeft een huurovereenkomst afgesloten voor de winkel aan de Karrestraat 23 te Breda. Naar verwachting opent de winkel in juni zijn deuren.
Transacties  |  NEC Nederland huurt 3200 m² kantoor in Hilversum
HILVERSUM - Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwelkomt NEC Nederland als nieuwe huurder op het kantorenpark Arena in Hilversum.
Nieuws  |  Aanbod particuliere huurwoningen neemt fors af
AMSTERDAM - Het aantal particuliere woningen dat door makelaars te huur werd aangeboden in het eerste kwartaal van 2014 nam met bijna 24% af ten opzichte van een jaar eerder.
PropertyProfs  |  Rics Nederland benoemt 42 nieuwe leden
AMSTERDAM - Van 1 tot en met 16 april jongstleden organiseerde RICS Nederland 55 keer een final assessment, de zogenaamde proeve van bekwaamheid voor kandidaat-leden, waarbij niet alleen vakdeskundigheid wordt getest, maar ook of kandidaten vanaf dat moment de ethische principes van RICS kunnen toepassen in hun werk en zo hun maatschappelijke verantwoordelijkheid accepteren en toepassen.
Nieuws  |  Unibail-Rodamco boekt 7,7% meer omzet in eerste kwartaal
PARIJS - Unibail-Rodamco heeft in het eerste kwartaal een omzet geboekt van € 463 mln, 7,7% meer dan dezelfde periode 2013.
Nieuws  |  Agora-plan GZG-terrein op losse schroeven
impressie GZG-terreinDEN BOSCH - Het plan voor een bibliotheek in combinatie met stadsarchief en commerciële ruimte op het GZG-terrein in Den Bosch staat op losse schroeven door de college-onderhandelingen.
Wonen/werken  |  Fusie alleen voor kleine woningcorporatiescorporaties positief
GRONINGEN - Bij corporaties met meer dan 2500 woningen levert een fusie geen schaalvoordeel op. Dit blijkt uit onderzoek van Jacob Veenstra en Maarten Allers (COELO) en Rik Koolma (Vrije Universiteit), dat is gepubliceerd in het vakblad ESB.
Nieuws  |  M1-toren in Amsterdam Noord opgeleverd
M1-toren in Amsterdam NoordAMSTERDAM - De M1-toren in het Centrum Amsterdam-Noord wordt woensdag opgeleverd. De 60 meter hoge toren telt 19 verdiepingen.
Nieuws  |  Propertize wil culturele invulling voor The Wall
UTRECHT - Propertize wil graag dat winkelcentrum The Wall deels een culturele invulling krijgt, met ondermeer een bioscoop en theater.
Transacties  |  VSN koopt 114 woningen van Amvest
Eengezinswoningen in WaddinxveenUTRECHT - Vastgoed Syndicering Nederland (VSN) heeft 114 woningen in Waddinxveen en Hoofddorp gekocht voor een reeds geplaatste woningmaatschap.
Transacties  |  International Water Association huurt in New Babylon
New BabylonAMSTERDAM - The International Water Association (IWA) is met verhuurder Babylon Den Haag een nieuw langjarig huurcontract overeengekomen voor circa 530 m² kantoorruimte in het New Babylon gebouw. Naar verwachting betrekt de organisatie in juni 2014 haar nieuwe kantoor aan het Anna van Buerenplein 48 in Den Haag.
Nieuws  |  Prijzen koopwoningen met 2,1% gedaald in maart
DEN HAAG - De prijzen van koopwoningen zijn in maart met 2,1% gedaald vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is groter dan in februari, toen bestaande koopwoningen 1,7% goedkoper waren op jaarbasis, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.
Transacties  |  GGD Noord- en Oost-Gelderland verhuist in centrum Apeldoorn
AMSTERDAM - De GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft met ingang van 1 april jl. circa 1817 m² kantoorruimte met ruime parkeervoorzieningen gehuurd in het kantoorverzamelgebouw ‘Centre Point’ gelegen in het centrum van Apeldoorn.
Transacties  |  Toms huurt in de 9-straatjes in Amsterdam
AMSTERDAM - Toms heeft een winkelpand gehuurd in de 9-straatjes en wel de Runstraat 13 te Amsterdam.
PropertyProfs
PropertyProfs  |  Jan-Peter Duijvesteijn wordt bestuurder bij Staedion
Jan-Peter Duijvesteijn foto: Jeroen JansenDEN HAAG - Jan-Peter Duijvestijn (53) is benoemd tot bestuurder bij Staedion. Samen met Willem Krzeszewski, bestuursvoorzitter, vormt hij vanaf die datum het Bestuur bij de Haagse corporatie.
PropertyProfs  |  Job Michon start als zelfstandig adviseur
Job MichonGORINCHEM - Job Michon is met zijn eigen bedrijf Michon Vastgoed gestart. Hij werkte tot maart als senior director developments bij CBRE.
PropertyProfs  |  Personeelsverandering bij Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs
AMSTERDAM - Per 1 april heeft Olivier Schel (28) Van Dijk & Ten Cate Vastgoedadviseurs verlaten. Paul van Lookeren Campagne MSc (26) en Bas Gras (28) zijn bij de adviseur in dienst getreden.
Online diensten | Vacaturesite
 
 
 
 
  
De vacaturesite biedt topfuncties aan bij topbedrijven in de vastgoedsector. Iedere dag nieuwe vacatures, dus altijd actueel. Klik hier voor de volgende stap in uw vastgoedcarrière.
Transacties
Transacties  |  Contemporary Rotterdam huurt in Baankwartier
ROTTERDAM - U Vastgoed heeft in totaal 15 panden met een gezamenlijke vloeroppervlakte van ongveer 5000 m² kantoor- en bedrijfsruimte in het Baankwartier in de Rotterdamse wijk Cool verhuurd aan Contemporary Rotterdam.
Transacties  |  Quardigo koopt woningportefeuille met 996 woningen
AMSTERDAM - Quadrigo heeft 996 woningen overgenomen van Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel (BPFD). De koopsom is naar verluidt € 90 à 95 mln.
Transacties  |  Sodexo Nederland huurt kantoorruimte in Breukelen
BREUKELEN - Sodexo Nederland huurt 5200 m² kantoorruimte in een nog te realiseren kantoorpand te Breukelen. Eigenaar is een particuliere belegger.
Deal Focus
Deal Focus  |  Aankoop SOM/ITO illustreert schaarste eerste klas vastgoed
AMSTERDAM - Met de aankoop van de gebouwen SOM en ITO neemt de dominantie van Duitse belegger Union Investement aan de Amsterdamse Zuidas verder toe. Dat lijkt eerder het gevolg van een gebrek aan geschikt investeringsprodukt in de Nederlandse markt, dan dat er sprake zou zijn van een bewuste strategie van Duitse beleggers te domineren op deze toplocatie.
Deal Focus  |  ANALYSE: Duits ‘family office’ koopt TNT-hoofdkantoor
Het Duitse ‘family office’ AM Alpha Immobilien heeft in alle stilte het hoofdkantoor van TNT aan de Taurusavenue 111 gekocht.
Vestigingslocaties.nl
Vestigingslocaties.nl  |  Avantis: Tweede leven levert eerste klanten op
AMSTERDAM - Met een geheel nieuwe aanpak weet het tussen Heerlen en Aken gelegen bedrijvenpark Avantis nu wel nieuwe klanten te trekken. Avantis is een business park met een opmerkelijke geschiedenis. De ambities waren eind jaren negentig zeer hoog, maar bleken nauwelijks realiseerbaar.
Vestigingslocaties.nl  |  COLUMN Beleggers en ontwikkelaars: let op GroenLinks
Onlangs verscheen de publicatie Soort zoekt soort (een te downloaden uitgave van Platform 31 in samenwerking met de Vrije Universiteit).
Wonen/werken
Wonen/werken  |  Groenlinks en D66 pleiten voor afschaf erfpacht
AMSTERDAM - Verbanning van scooters van het fietspad, zonnepanelen op alle scholen, een hervorming van het erfpachtsysteem en een verhoging van de parkeertarieven voor bewoners. Dat zijn enkele punten waar D66 en GroenLinks in Amsterdam een akkoord over hebben gesloten.
Wonen/werken  |  Delta Lloyd Vastgoed en Wonen op Enka ontwikkelen woningen in Ede
EDE- Delta Lloyd Vastgoed en Wonen op Enka C.V. (een samenwerkingsverband van AM en A.S.R. Vastgoed Ontwikkeling) hebben een koopovereenkomst gesloten voor 31 woningen in het plan De Conerij op het Enka-terrein in Ede.
Winkelen
Winkelen  |  Miljoenen opbrengst voor verkoop Polare
AMSTERDAM - Uit faillissementsverslagen die curator Kees van de Meent heeft gepubliceerd blijkt dat de verkoop van de winkels die vanuit de failliete boekhandelketen Polare een doorstart maakten, in totaal ruim € 2,3 mln heeft opgeleverd. de Dat schrijft het Parool.
Winkelen  |  Omzet detailhandel in februari vrijwel gelijk
AMSTERDAM - In februari 2014 kwam de omzet van de detailhandel iets boven het niveau van een jaar geleden uit (0,1%). De prijzen waren 0,3% lager, terwijl het volume 0,4% groter was. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.
Financieel
Financieel  |  Dubbelcijferig rendement van PFZW op vastgoed
Pensioenfonds Zorg en Welzijn realiseerde in het eerste kwartaal een totaal rendement van 3,3%. Op vastgoed was de winst op investeringen in die periode 11%
Financieel  |  Holland Immo Groep sluit voor € 160 mln aan herfinancieringen bij Propertize
EINDHOVEN - Holland Immo Group heeft voor zeven van haar Nederlandse vastgoedfondsen herfinancieringen afgesloten van in totaal € 160 mln.
Juridisch
Juridisch  |  Hof oordeelt gunstig bij bedrijfsopvolging vastgoed-bv
AMSTERDAM – Er zijn twee interessante ontwikkelingen te melden over de toepassing van de bedrijfsopvolgingsfaciliteit voor de Successiewet op de verkrijging van aandelen in een vastgoed-bv.
Juridisch  |  COLUMN Filosoferen op de blauwe stoeltjes van de Mipim
Afgelopen week bracht ik een flitsbezoek aan de Mipim. Voor de 25e keer werd deze vastgoedbeurs in Cannes gehouden. Het was nog net niet mijn vijfde lustrum, maar zit daar niet veel naast.
Uit het magazine
Uit het magazine  |  In magazine nr. 3
- Nederland nog blind voor zilvervloot
- Hans de Jonge: ‘Van harnas naar joggingpak’
- Onderzoek vastgoedadviseurs
- Luc Smits balanceerde met LSI langs de afgrond
- Thema herontwikkeling kantoren
Uit het magazine  |  In magazine nr. 2
- PropertyNL reportage: minister Blok en zijn rijksbouwmeester
- Top-25 vastgoedmanagers
- Bataviastad eindelijk verkocht
- Kroonenberg versterkt Gelderlandplein
- Jeroen de Bruijn breidt activiteiten DTZ uit