Van Rhijn start realisatie woontoren in Beverwijk

Van Rhijn Bouw is officieel gestart met de realisatie van Residence Korona aan de Wijkerbaan in Beverwijk.

Van Rhijn Bouw is officieel gestart met de realisatie van Residence Korona aan de Wijkerbaan in Beverwijk.

Het betreft hier een woontoren van 21 verdiepingen hoog met in totaal 107 luxe appartementen en ca. 300 m2 maatschappelijke bedrijfsruimte. De eerste 12 verdiepingen van Korona bestaan uit 72 appartementen in het middelste segment van de vrije huursector. Deze zijn aangekocht door Syntrus Achmea Real Estate & Finance namens een van haar opdrachtgevers.

Op de bovenste 8 verdiepingen komen 35 koopappartementen, waarvan 5 penthouses op de hoogste 3 verdiepingen met uitzicht over de wijde omgeving.

De woontoren met eronder een ondergrondse parkeergarage wordt ruim 65 meter hoog en blikvanger in de skyline van Beverwijk. Nu de bouw van Residence Korona officieel is gestart, kan men zich ook inschrijven voor deze koopappartementen. Eind 2016 hoopt Van Rhijn Bouw het gebouw op te leveren.

Vernieuwing Wijkerbaan
Het gebied Wijkerbaan wordt volledig vernieuwd en heringericht. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Beverwijk (openbare ruimte) en de winkelontwikkelaar Webscon Consultancy (renovatie winkelcentrum).

WOON-op-MAAT is opdrachtgever voor de sociale huurwoningen, het zorgcentrum ViVa Esanta en het overige maatschappelijk vastgoed. Aannemer Van Rhijn Bouw uit Katwijk bouwt het volledige project en is tevens verantwoordelijk voor de verkoop van de koopappartementen.

Fase 1 en Fase 2 zijn inmiddels geruime tijd opgeleverd en bewoond. De gemeente Beverwijk is op dit moment bezig met het herinrichten van de openbare ruimte rond woontoren Salsa en de Dellaertlaan. Woontoren Salsa is half juni opgeleverd door Van Rhijn Bouw. Het in aanbouw zijnde gezondheidscentrum op de begane grond van deze toren opent begin januari 2016 haar deuren.

Aan De Wijkerbaan worden in totaal 313 koop- en huurappartementen gerealiseerd. Belangrijk voor de dynamiek en levendigheid van de wijk is het geheel vernieuwde Winkelcentrum Wijkerbaan.