Atelier Munro vestigt HQ in nieuw OKU Office Amsterdam

Het Amsterdamse kledingmerk Atelier Munro verhuist met zijn hoofdkantoor naar het nieuw te bouwen OKU Office aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West.

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter startte vorige maand met de bouw, die naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar voltooid wordt.

Atelier Munro is geen onbekende in de buurt: het merk huurt momenteel kantoorruimte in het naastgelegen Modrôme, dat na de verhuizing weer in de verhuur gaat. Het bedrijf huurt in totaal 3.100 m² in OKU Office, verdeeld over een showroom op de begane grond, de hele eerste verdieping en een deel van de derde verdieping.

Vorige maand tekende de eerste huurder voor kantoorruimte in OKU Office en werd met de bouw gestart. Dura Vermeer Bouw Midden West is de aannemer. Het bedrijf verhuist na de oplevering zelf ook naar het kantoorgebouw. Dura Vermeer betrekt de tweede etage van 2.173 m2.

OKU Office maakt deel uit van de herontwikkeling van de Westas, het gebied rond het World Fashion Centre, waar bovenop de kantoorcomplexen Berghaus en OKU Office een ‘wijk op een wijk’ met circa 600 woningen wordt gecreëerd. Het volume boven het maaiveld neemt door deze verdichting toe van circa 33.000 m² naar circa 90.000 m².

Op het plein tussen de gebouwen vormen de komst van onder meer horeca en een supermarkt straks voor een levendige plek voor zowel bewoners als werknemers in het gebied.