Bouw New Orleans in Jazz City Roermond gestart

In Roermond is onlangs de bouw gestart van New Orleans, een deelproject van Jazz City. Dit project bestaat uit 100 appartementen, een parkeergarage en winkels.

In Roermond is onlangs de bouw gestart van New Orleans, een deelproject van Jazz City. Dit project bestaat uit 100 appartementen, een parkeergarage en winkels.

New Orleans wordt ontwikkeld door Jazz City bv, een samenwerking tussen Van Pol Participaties en SDK Vastgoed, een VolkerWessels-onderneming.
De 94 appartementen en 6 penthouses in New Orleans variëren in oppervlakte van 60 tot 160 m². De eerste fase is ontworpen door Kern Architecten. De bouw wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Jongen-Meulen en installatiebedrijf Homij (beiden ook dochters van VolkerWessels).

Jazz City wordt een nieuw stadsdeel van Roermond, grenzend aan het Designer Outlet Center. Het is een woonlocatie aan het water met winkels, entertainment, horeca en een boulevard. De binnenstad is op loopafstand.

In totaal worden circa 330 appartementen in drie fases gerealiseerd. New Orleans (fase A) wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2017 opgeleverd. In een later stadium volgt fase B (de Boulevard) en fase C (de Marina). Alle woningen beschikken straks over een eigen parkeervoorziening en entreeportalen aan zowel de Maas als de terras- en winkelpleinen.

Jazz City bv realiseert verder samen met Mc Arthur Glen Group de uitbreiding van het DOC met circa 17.000 m² winkels en 3000 m² horeca. Ook is er binnen het plan Jazz City een hotel gepland met 140 kamers. Het indoor entertainmentpark Roermond Yumble, eveneens ontwikkeld door SDK en Van Pol, opende eerder dit jaar de deuren, maar is inmiddels alweer failliet.