Winkelproject Achter de Lange Stallen Breda definitief afgeblazen

Dura Vermeer en Rabo Vastgoedgroep en eindbelegger Syntrus Achmea hebben een streep gezet onder de ontwikkeling van Achter de Lange Stallen in Breda.

Dura Vermeer en Rabo Vastgoedgroep en eindbelegger Syntrus Achmea hebben een streep gezet onder de ontwikkeling van Achter de Lange Stallen in Breda.

Het plan was hier ooit om 19.000 m² winkelruimte op de Molsparking aan de binnenstad toe te voegen. Wethouder Bob Bergkamp heeft in een brief aan de gemeenteraad echter laten weten dat de partijen geen verdere actie zullen ondernemen voor de ontwikkeling van het plan.

Dit meldt BN De Stem. Eigenaren van winkelruimten in de omgeving van het plan, zoals Kroonenberg, hebben jarenlang geageerd tegen het plan. De gedachte was dat een dergelijke toevoeging aan winkelruimte te veel zou zijn voor de Bredase binnenstad. Kroonenberg zelf is bezig de nabijgelegen Barones te herontwikkelen.

Het plan zat ooit in de portefeuille van MAB, maar dat onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep is opgeheven. Het plan, dat ook appartementen behelsde, had een investeringsvolume van € 170 mln.

De gemeente Breda wil zich nu richten op de herontwikkeling van het voormalige postkantoor dat grenst aan de Molsparking en in eigendom is van woningcorporatie WonenBreburg. De aangrenzende Houtmarktpassage moet worden gerenoveerd.

Het plan zou zijn om in het voormalige postkantoor op de eerste en tweede verdiepingen winkelunits te realiseren. Op de derde verdieping zouden appartementen moeten komen. WonenBreburg wil dit echter niet alleen doen en zoekt een partner voor de ontwikkeling.