Prominent ontwikkelt kantoortoren van 17.500 m[sup]2[/sup] in Emmeloord

EMMELOORD - In samenwerking met het promotie- en acquisitieteam van de afdeling Economische zaken van de gemeente Noordoostpolder ontwikkelt Prominent Vastgoed Ontwikkeling het 16-verdiepingen hoge kantorengebouw ‘De Kroon van Emmeloord’ op industrieterrein De Munt 2. De kantoren zijn verdeeld over 16 verdiepingen met een totaaloppervlak van ruim 10.000 m[sup]2[/sup]. Onderaan de toren bevinden zich twee vleugels van een gezamenlijke oppervlakte van ruim 7500 m[sup]2[/sup].

EMMELOORD - In samenwerking met het promotie- en acquisitieteam van de afdeling Economische zaken van de gemeente Noordoostpolder ontwikkelt Prominent Vastgoed Ontwikkeling het 16-verdiepingen hoge kantorengebouw ‘De Kroon van Emmeloord’ op industrieterrein De Munt 2. De kantoren zijn verdeeld over 16 verdiepingen met een totaaloppervlak van ruim 10.000 m2. Onderaan de toren bevinden zich twee vleugels van een gezamenlijke oppervlakte van ruim 7500 m2.

Het hoogwaardige hoogbouwproject kreeg officieel groen licht met de handtekening van loco-burgemeester van Emmeloord de heer W.J. Schutte. De handeling vond gisteren plaats op de stand van de gemeente Noordoostpolder, in de Holland Hal op de Provada.
De Kroon van Emmeloord is een hoogwaardig kantoorgebouw met een eigen identiteit. De 50 meter hoge steenrode eyecatcher is ontworpen en gericht op duurzame ontwikkeling, lage energiebehoefte, werkgelegenheid en een milieuvriendelijke werkomgeving. Een groot parkeerterrein biedt plaats aan meer dan 440 auto’s. De kantoorontwikkeling De Kroon van Emmeloord ligt op de hoek van de Florijn en de Lire op Industrieterrein de Munt 2 in Emmeloord.
In ´De Kroon van Emmeloord´ wordt op slimme wijze (duurzame) energie gebruikt. Zo kan bijvoorbeeld hemelwater worden opgevangen en opgeslagen in een buffervat en wordt een grijswatersysteem gebruikt om de toiletten door te spoelen. Er wordt gebruik gemaakt van gebalanceerde ventilatie, LED-verlichting, dubbelglas (HR ++- beglazing) en warmterecycling. In het hele gebouw is geen radiator te vinden, want voor warmte- en koudeopwekking worden warmtepompen voor bodemopslag gebruikt. Zowel in de zomer als in de winter wordt gebruik gemaakt van de warmte- of koudeafgifte via deze innovatie.