ERA Contour en Mitros ontwikkelen nieuwbouwproject in Utrecht

In de Utrechtse wijk Zuilen wordt binnenkort het nieuwbouwproject Mussen & Merels gerealiseerd. In totaal komen er 117 nieuwbouwwoningen voor gezinnen.

In de Utrechtse wijk Zuilen wordt binnenkort het nieuwbouwproject Mussen & Merels gerealiseerd. In totaal komen er 117 nieuwbouwwoningen voor gezinnen.

De plek is door de gemeente Utrecht aangewezen voor de ontwikkeling van nieuwbouw, waarop woningcorporatie Mitros en TBI-onderneming ERA Contour een plan hebben ontwikkeld. Een plan dat past bij de omgeving, zorgt voor een nieuwe impuls in de wijk en voorziet in de grote vraag naar betaalbare huur- en koopwoningen voor gezinnen in Utrecht. Inmiddels is het plan klaar voor verkoop die aanstaande zaterdag begint voor de eerste 22 woningen.

De nieuwbouw is ontworpen in jaren ’30 stijl en biedt een mix aan huur- en koopwoningen op een bijzondere en groene locatie, vlakbij de Vecht. In het plan is daarom veel aandacht voor groen wonen. Zo worden omwonenden en toekomstige bewoners betrokken bij de inrichting van openbare buitenruimten en speelvoorzieningen.

Mussen & Merels ligt volgens de ontwikkelaars gunstig ten opzichte van het centrum en de stadse voorzieningen die Zuilen te bieden heeft. De woningen zelf zijn allen ruim van opzet en bieden indelingsmogelijkheden die kopers zelf online kunnen samenstellen. De huizen zijn te koop vanaf € 235.000 von inclusief keuken en badkamer.

Volgens planning start de bouw begin van het nieuwe jaar en zullen de eerste woningen in het najaar van 2016 opgeleverd worden.