Socius verbouwt zorgvleugel seniorencomplex tot studentenwoningen

De zorgvleugel van het seniorencomplex Tolsteeg aan de Saffierlaan in Utrecht is voor een periode van 10 verbouwd tot studentenhuisvesting.

De zorgvleugel van het seniorencomplex Tolsteeg aan de Saffierlaan in Utrecht is voor een periode van 10 verbouwd tot studentenhuisvesting.

De eerste studenten hebben inmiddels hun intrek genomen in de voormalige zorgvleugel. In totaal komen er 160 studenten en jongeren te wonen. De verbouwing, die in het voorjaar van 2016 helemaal klaar is, wordt uitgevoerd in opdracht van Socius. De Utrechtse huisvester Socius uit Utrecht, voorheen Stichting Tijdelijk Wonen (STW), heeft zich gespecialiseerd in de tijdelijke herbestemming van kantoorgebouwen en maatschappelijk vastgoed tot jongeren- en studentenhuisvesting.

Met het vertrek van de zorginstelling, zou de zorgvleugel van het seniorencomplex leeg komen te staan. 'Dat was een mooie kans voor ons, vertelt Pim Koot, commercieel directeur van Socius. 'Tolsteeg leent zich uitermate goed voor de verbouwing tot jongerenhuisvesting. Het is dichtbij het centrum en winkels zijn op loopafstand. Daarbij waren er al veel zelfstandige appartementen, die gingen als warme broodjes over de toonbank.'

In hetzelfde complex blijven de huidige 150 aanleunflats bewoond door ouderen. Daardoor komen jong en oud straks in hetzelfde complex te wonen. De huidige voorzieningen als het restaurant, receptie, kapper, fysiotherapeut en de ontmoetingszalen gehandhaafd. Waar nodig krijgen de ruimten een opknapbeurt.