Nieuw megamagazijn Coolblue in Tilburg geopend

Online retailer Coolblue heeft woensdag zijn nieuwe magazijn van 22.000 m² in Tilburg geopend.

Online retailer Coolblue heeft woensdag zijn nieuwe magazijn van 22.000 m² in Tilburg geopend.

De bouw liep volledig volgens plan. Het nieuwe magazijn heeft de oude ‘schuur’ in Tilburg vervangen en is vooral bedoeld voor grote goederen zoals witgoed. Zowel de binnen- als de buitenkant van het magazijn is ingericht naar de wensen en de stijl van Coolblue. Het magazijn in Capelle aan den IJssel voor ‘kleine’ pakketjes blijft daarnaast bestaan.

De nieuwe locatie is zeven dagen per week in gebruik. Er gaan in totaal 165 medewerkers werken. Naast de ‘normale’ orders die tot 23.59 uur binnenkomen, is het geschikt voor VandaagNog- en tijdvak-bestellingen, Belgische orders voor grote goederen zoals witgoed en reserveringen voor de zeven fysieke winkels. Ook grotere retouren, zoals wasmachines en tv’s, worden hier verwerkt.

Prologis zal de eventuele uitbreidingen van het magazijn uitvoeren. De ontwikkelaar van logistiek vastgoed zal de eventuele uitbreidingen van het magazijn uitvoeren. Het bedrijf kocht voor Coolblue 13,2 ha land, zodat het gebied voorziet in eventuele aanbouw voor de toekomst.