Vastned verkoopt in Nederland voor € 15,2 mln

Vastned heeft de kwaliteit van de portefeuille verder verbeterd door in Nederland verschillende niet-strategische assets te verkopen.

Vastned heeft de kwaliteit van de portefeuille verder verbeterd door in Nederland verschillende niet-strategische assets te verkopen.

In totaal verkocht Vastned eind 2015 een groot aantal winkelunits, appartementen en kantoorruimtes in Capelle a/d IJssel, Houten, Middelburg en Rotterdam. Vastned verkocht de assets voor circa € 15,2 mln, gemiddeld fractioneel boven boekwaarde.

In Capelle a/d IJssel verkocht Vastned een retail warehouse bestaande uit drie grootschalige retailunits met een totale winkeloppervlakte van ruim 13.000 m². Het retail warehouse maakt deel uit van Woonboulevard Capelle XL en de retailunits zijn verhuurd aan Baby Dump, Seats & Sofas en Woonstore Rotterdam. De koper was een internationale asset manager.

In Houten verkocht Vastned twee kantoorpanden van in totaal 2400 m² aan een lokale woningcorporatie, die hier onder andere zorgappartementen wil gaan creëren. Verder werd een winkelpand in Middelburg verkocht aan een particuliere belegger.

In Rotterdam verkocht Vastned vier horecapanden op het secundaire deel van de Lijnbaan en 15 winkelunits, voornamelijk verhuurd aan lokale huurders, en 24 bovengelegen appartementen aan de Zwart Janstraat. De koper was een lokale particuliere belegger.

Deze desinvesteringen dragen bij aan een verdere verbetering van de kwaliteit van de portefeuille en daarmee het behalen van stabielere en voorspelbaardere resultaten. Als gevolg van deze desinvesteringen komen financiële middelen beschikbaar om de portefeuille van premium city high street shops verder uit te breiden.

Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting Partner in Dynamis trad op namens VastNed met betrekking tot de transacties aan de Lijnbaan en Zwart Janstraat in Rotterdam.