City Side Apartments haalt via crowdfunding geld op transformatieproject

City Side Apartments, dat in Apeldoorn en Arnhem kantoren herontwikkelt tot starterswoningen, heeft via crowdfunding geld opgehaald voor een project aan Rustenburgerstraat in Apeldoorn.

City Side Apartments, dat in Apeldoorn en Arnhem kantoren herontwikkelt tot starterswoningen, heeft via crowdfunding geld opgehaald voor een project aan Rustenburgerstraat in Apeldoorn.

Om de transformatie van het kantoorpand te financieren kozen ondernemers Rik Klinkhamer en Bas Gregoor van City Side Apartments voor de ongebruikelijke constructie van co-financiering door middel van crowdfinance. Voor de realisatie van 26 appartementen in het pand haalden zij via het platform van Collin Crowdfund € 300.000 op bij het publiek, als aanvulling op de bankfinanciering van € 1,6 mln.

Via zijn online platform slaat Collin een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en mkb-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van € 50.000–2,5 mln kunnen bij Collin terecht .

City Side Apartments richt zich op panden op toplocaties en bouwt de veelal verwaarloosde panden om naar appartementen voor starters. De huurprijzen voor de appartementen van 28–65 m² vallen onder de huurtoeslaggrens van € 700 per maand.

Sinds de start in 2011 realiseerde de ontwikkelaar en belegger 156 wooneenheden in vier panden in Apeldoorn en Arnhem voor starters op de woningmarkt. De verbouwing van de voormalige Stadsbank aan de Kanaalstraat in Apeldoorn en de realisatie van luxe appartementen in het centrum van Arnhem, pal naast de Eusebiuskerk, zijn daar voorbeelden van. De pijlen van de ondernemers zijn momenteel ook op het westen gericht. Zo richten Klinkhamer en Gregoor zich momenteel op de herontwikkeling van een voormalig kantoorgebouw in het centrum van Hoofddorp en verkennen zij diverse andere locaties in steden in de Randstad.