Kantoorgebouw Drienerstaete in Hengelo verkocht

Nijhuis Bouw heeft het kantoorgebouw Drienerstaete in Hengelo gekocht van Porto Kali Kantoren 6.

Nijhuis Bouw heeft het kantoorgebouw Drienerstaete in Hengelo gekocht van Porto Kali Kantoren 6.

Nijhuis Bouw uit Rijssen gaat Drienerstaete in combinatie met Kloos2 en Holtkamp projectontwikkeling herontwikkelen. Het 7700 m² grote pand aan de PC Hooftlaan 56 leent zich goed voor ombouw tot woningen. Onder het pand bevindt zich een parkeergarage en ook is er op het buitenterrein ruime parkeergelegenheid. Het grenst aan een woonwijk en ligt op een zichtlocatie aan de oostkant van Hengelo aan de doorgaande weg vanuit Enschede richting Borne, Almelo.

De vraagprijs van het gebouw, dat gebouwd werd in 1979, was € 1,4 mln kosten koper. Nijhuis betaalde uiteindelijk € 1,1 mln, zo bllijkt uit het Kadaster.

Drienerstaete kwam grotendeels leeg te staan toen ingenieursbureau Tebodin verhuisde naar een nieuw pand op de Westermaat Campus in Hengelo. Het kantoorgebouw zal nu compleet worden gestript en getransformeerd naar 30 koopappartementen, met ruime terrassen of balkons. Een deel van het complex wordt gesloopt om meer daglicht te maken voor de woningen. De bouw moet eind 2016 starten.
De ontwikkelaars hebben ook plannen om het parkeerterrein te bebouwen met woningen, maar die bevinden zich nog in een vroege fase.

Kloos2 uit Delden is de vastgoedonderneming van Hans Kloosterman. Robert Holtkamp is een projectontwikkelaar uit Zwolle. De Porto Kali kantorenportefeuille wordt gemanaged door Bilfinger Real Estate.