Syntrus Achmea verwerft 44 woningen in Leiden

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een van haar opdrachtgevers 44 woningen verworven op de voormalige Hein Chrispijn locatie vlakbij het centrum van Leiden.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een van haar opdrachtgevers 44 woningen verworven op de voormalige Hein Chrispijn locatie vlakbij het centrum van Leiden.

De oplevering wordt verwacht in de zomer van 2016. De woningen worden gebouwd door bouwbedrijf Roosdom Tijhuis uit Capelle a/d IJssel, naar een ontwerp van SEP Blauwdruk Architecten in samenwerking met Forma architecten.

De appartementen en de eengezinswoningen met parkeergarage liggen tussen de Hoge Rijndijk en het Utrechtse Jaagpad aan de Rijn. Zij worden verhuurd in het betaalbare segment van de vrije sector huur. De gemeente Leiden kampt met een fors tekort aan betaalbare huurwoningen voor mensen met een middeninkomen.
Wethouder Paul Laudy (bouw): 'Syntrus Achmea bouwt hier woningen waar we in Leiden behoefte aan hebben: mooie huurwoningen voor mensen met een middeninkomen, op steenworp afstand van het centrum en de A4. Dat is goed voor Leiden en biedt kansen voor mensen om door te stromen.'

Met de bouw van de woningen wordt tegelijkertijd ruim 3000 m² leegstaande bedrijfsruimte weggenomen. 'Dit is een mooi voorbeeld van een binnenstedelijk project in onze portefeuille', zegt Rob Vester, director van het ontwikkelbedrijf van Syntrus Achmea. 'Het past goed in de beleggingsstrategie van onze klanten en is een aanwinst voor de stad Leiden.'

Syntrus Achmea Real Estate & Finance is met 30.000 huurwoningen de grootste woningbelegger in Nederland. Focus in portefeuille ligt in de Randstad, de Brabantse Stedenrij en de regio Arnhem-Nijmegen. De woningen in Leiden worden toegevoegd aan het Achmea Dutch Value Added Residential Partnership, waarin diverse pensioenfondsen participeren.