Kwakkenbos en Ebrik ontwikkelen woningen in Leidsche Rijn

Kwakkenbos uit Harmelen en Ebrik uit Nieuwegein hebben de ontwikkelaarsselectie voor veld 3.8 in Hoge Weide (Leidsche Rijn) in Utrecht gewonnen.

Kwakkenbos uit Harmelen en Ebrik uit Nieuwegein hebben de ontwikkelaarsselectie voor veld 3.8 in Hoge Weide (Leidsche Rijn) in Utrecht gewonnen.

De overeenkomst met de gemeente Utrecht is inmiddels getekend.

Dit nieuwbouwproject, met de naam ‘Le Sucrier’, omvat diverse woningtypes binnen de vrije huursector. De huurwoningen zijn verkocht aan een belegger en worden volgens planning begin 2017 opgeleverd. Brecheisen Utrecht begeleidde de verkoper. De woningen worden verhuurd in de prijsklasse tot € 900 per maand. De verhuur start naar verwachting medio 2016.

Het ontwerp van de woningen is van Architectenbureau Cor & Partners te Utrecht. Het nieuwbouwproject bestaat uit 20 eengezinswoningen en 24 appartementen met een parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage. Op de begane grond van het appartementengebouw komt een voorzieningenplint. De eengezinswoningen (hoek- en rijwoningen, 3-laags) hebben woonoppervlaktes van 138–162 m² (bvo). De appartementen hebben 3 kamers met uitkragende balkons, met woonoppervlaktes van 95–120 m² (bvo). Alle woningen kenmerken zich door een gedifferentieerde architectuur en zijn voorzien van een moderne keuken met inbouwapparatuur en modern sanitair.

Hoge Weide
Hoge Weide is een nieuw woongebied in Leidsche Rijn, tussen de Dom en het Maximapark in. Hoge Weide ligt nabij allerlei voorzieningen, waaronder Leidsche Rijn Centrum en het treinstation. Er komen ongeveer 1100 woningen. In Hoge Weide mogen niet meer dan acht dezelfde woningen op een rij staan, waardoor een gevarieerd straatbeeld en herkenbare woningen ontstaan.