Blok gaat akkoord met verkoop woningen WIF aan Round Hill

De Minister van Wonen gaat akkoord met de verkoop van 3817 woningen aan Round Hill Capital. Dat meldt WIF op de website.

De Minister van Wonen gaat akkoord met de verkoop van 3817 woningen aan Round Hill Capital. Dat meldt WIF op de website.

Deze verkoop werd eerder aangekondigd en de levering is voor eind maart 2015 voorzien. Het gaat om de aankoop van 3.817 woningen van WIF door Round Hill Capital in 30 gemeenten.

Blok meldt in zijn besluit dat verkoop slechts is toegestaan tegen een prijs van minimaal 90% van de
onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik. De leegwaarde van bovengenoemde woningen is €463.534.400,00. De verkoopprijs bedraagt €355.032.887,00. De deal is gedaan voor minder dan 90% van de waarde vrij van huur en gebruik, namelijk 85,1%.

Maar Blok maakt op deze verkoop een uitzondering. Hij stelt vast dat er sprake is van een bijzondere situatie.''De financiële problemen waarin het WIF terecht is gekomen zijn urgent. Alle alternatieven tot herfinanciering van de kredietfaciliteit uiterlijk eind maart zijn niet haalbaar gebleken, behalve de verkoop van de vastgoedportefeuille.'

WIF heeft Blok te kennen gegeven met de verkoop de bankfinanciering uiterlijk eind maart 2015 af te lossen, een zo hoog mogelijke waardering van de certificaten te creëren en de gehele woningportefeuille voor eind maart 2015 over te dragen en het personeel op die manier onder te brengen bij Round Hill Capital.