Supperclub naar Odeon in Amsterdam

Concept-restaurant Supperclub verhuist van de Jonge Roelensteeg naar Odeon in Amsterdam. Deze week werd bekend dat de Nedstede Groep van Michael van de Kuit Odeon aan de Singel 460 gekocht heeft.

Concept-restaurant Supperclub verhuist van de Jonge Roelensteeg naar Odeon in Amsterdam. Deze week werd bekend dat de Nedstede Groep van Michael van de Kuit Odeon aan de Singel 460 gekocht heeft.

Odeon is een monumentaal gebouw in het hart van Amsterdam en heeft een rijke historie als voormalig theater, brouwerij, concertzaal en club. Supperclub huurt geheel Odeon, in totaal 1500 m².

Nedstede kocht Odeon van de Amsterdam Village Company, het bedrijf van Paul Hermanidas. De Amsterdam Village Company is onder meer eigenaar van hotel Arena in Amsterdam.

Supperclub huurt de ruimte van Nedstede op basis van een ROZ-huurovereenkomst bedrijfsruimte met een looptijd van 15 jaar.

Supperclub ontvangt binnenkort de sleutel. Eigenaar Bert van der Leden van Supperclub vindt Odeon een lot uit de loterij voor de Supperclub die op zoek was naar een locatie die minstens zo veel charme en historie uitademt als het huidige pand aan de Jonge Roelensteeg waar zij al meer dan twee decennia is gevestigd. 'Met de verhuizing naar Odeon maken we een schitterende volgende stap de centrale ligging, monumentale sfeer, en indrukwekkende ruimtes bieden oneindig veel mogelijkheden voor de Supperclub en al haar toekomstplannen.'

Het design zal door ontwerpbureau Concrete worden verzorgd. De komende tijd zal Supperclub zich samen met Concrete gaan buigen over de invulling van het pand.

Verhuurtransactie werd begeleid door Fort Advocaten namens eigenaar en advocatenkantoor Hocker namens huurder.

Met de overname van Supperclub in 1999 begon ondernemer Bert van der Leden de horeca groep IQ Creative. Het bedrijf is gespecialiseerd in concept restaurants met een eigen twist. IQ Creative heeft inmiddels elf restaurants: Supperclub, Nevel, Nomads, Supperclub Cruise, Envy, Vyne, Mazzo, Heineken Hoek, Mercat, Le Coq en Julius bar&grill.

Nedstede is een Amsterdamse investeringsgroep en onroerend goed ontwikkelaar, gespecialiseerd in bedrijfspanden en hoogwaardig vastgoed. De groep wordt beheerd door eigenaar Michael van de Kuit.