Voormalig bankgebouw in Arnhem wordt kunstcentrum

Het monumentale voormalige bankgebouw aan de Weverstraat 40 in Arnhem wordt een kunstcentrum in combinatie met horeca.

Het monumentale voormalige bankgebouw aan de Weverstraat 40 in Arnhem wordt een kunstcentrum in combinatie met horeca.

Gisteren is het 1300 m² grote gebouw door de ontwikkelaar Synchroon (onderdeel van TBI) overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Collectie de Groen wil haar groeiende verzameling hedendaagse beeldende kunst toegankelijk maken voor het publiek.

Het rijksmonument, waar voorheen de dansacademie zat, wordt ingrijpend verbouwd en daarna in gebruik genomen als tentoonstellingsruimte voor de collectie van kunstenaar Marjolein Groen. In Gebouw de Groen kunnen bijvoorbeeld actuele werken tentoongesteld worden, zoals een tapetekening van Hester Oerlemans (‘On the Run II’) of ‘Tafel met Macbook en Espresso’ (in hout) van Janusz Grünspek.

Op de begane grond van het collectiegebouw komt een ruimte voor horeca (met terras op het voorplein) en wisselende tentoonstellingen. De concrete plannen zullen het komende jaar verder uitgewerkt worden. In 2017 zal Gebouw de Groen de deuren openen voor het publiek.

Strijbosch Thunnissen Winkelmakelaars Arnhem, partner in Dynamis, heeft eigenaar Synchroon geadviseerd en begeleid bij de verkoop van de Weverstraat 40.