Van der Valk opent luxe hotel op Zuidas

Het Van der Valk-concern gaat een hotel openen op de Zuidas. Het wordt een hotel van het nieuwe Exclusief-label van Van der Valk met 245 kamers en conferentieruimtes onder architectuur van Wiel Arets Architects. Dit is door initiatiefnemer Freek van der Valk bevestigd.

Het Van der Valk-concern gaat een hotel openen op de Zuidas. Het wordt een hotel van het nieuwe Exclusief-label van Van der Valk met 245 kamers en conferentieruimtes onder architectuur van Wiel Arets Architects. Dit is door initiatiefnemer Freek van der Valk bevestigd.

Het hotel is opgenomen in het bestemmingsplan voor de locatie Vivaldi, dat tot vorige week ter inzage heeft gelegen. Volgens Van der Valk zijn er geen bezwaren tegen de komst van het hotel ingediend. Vivaldi is het deelgebied van de Zuidas rond de communicatietoren van KPN tegen de zuidelijke rand van de A10.

Het Exclusief-label is een nieuw label dat Van der Valk introduceert. Met dit label wil Van der Valk een aantal hotels introduceren dat meer allure heeft en de beleving en kwaliteit op een hoger plan brengen.
In 2016 gaat de eerste vestiging open, aan de Winthontlaan in Utrecht op de plek waar eerst Sanders Meubelstad was gevestigd. Hier gaat het om een hotel met 180 kamers (totaal 20.000 m² en 330 parkeerplaatsen in parkeerkelder). Bij het project hoort ook 5000 m² kantoorruimte met nog eens 250 inpandige parkeerplaatsen. ‘Het is een viersterren hotel tegen een driesterren prijs’, aldus Thomas Perik van ontwikkelaar Onis Vastgoed die het nieuwe kantoor/hotelcomplex in Utrecht realiseert. Onis heeft overigens niets te maken met het hotel in Amsterdam.
Het Utrechtse hotel wordt geëxploiteerd door Martin van der Valk, de broer van Freek van der Valk. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de Van der Valk-vestigingen in respectievelijk Vianen en Heerlen.

Het Amsterdamse Van der Valk Exclusief hotel wordt 20 meter hoog met kamers op zeven verdiepingen. Volgens Freek van der Valk zal Wiel Arets Architects voor een markant ontwerp dat een opvallende entree zal vormen vanaf de oostkant van de Zuidas.
De gemeente Amsterdam is van oordeel dat het initiatief van Freek van der Valk een toevoeging is aan het bestaande aanbod en aan de omgeving. Volgens het bestemmingsplan richt het hotel zich niet alleen op de geëigende markten (zakelijk en toeristisch) maar bedient het ook de lokale markt. ‘Van der Valk is beroemd om haar lokale bijdrage. Bewoners en bedrijven in een groot gebied rondom het hotel maken gebruik van het hotel om daar te vergaderen, te eten, bijeen te komen en te feesten. Van der Valk hotels zijn laagdrempelige hotels met een prima prijskwaliteit verhouding. Daarnaast maken veel (auto) reizigers gebruik van de faciliteiten.’

Het hotel zal volgens de gemeente ook een extra bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het gebied. ‘Het betrekt station RAl bij de Zuidas en realiseert een tweede entree voor het gebied. Daarbij komt dat de openbare- en toegankelijke horeca kan fungeren als trekker en poort naar het gebied. Tenslotte zal het 24 uurs bedrijf zorgen voor meer veiligheid in de omgeving en fungeert het hotel als verbinding tussen de Zuidas en de RAl.’