Sun neemt schuld V&D van banken over

Sun Capital neemt de schuld van € 47 mln over die V&D had uitstaan bij de banken. Daardoor hoeft V&D niet meer te overleggen met de banken.

Sun Capital neemt de schuld van € 47 mln over die V&D had uitstaan bij de banken. Daardoor hoeft V&D niet meer te overleggen met de banken.

Sun Capital, tevens de eigenaar van V&D, vervangt daarmee Rabobank, ABN en ING als schuldeiser. De looptijd van de leningen is verlengd van twee naar vier jaar.

Topman John van der Ent is in het Financieele Dagblad erg te spreken over Sun Capital. Hij zegt dat hij veel aan de private equity-partij heeft.

Volgens Van der Ent zullen de financieringskosten niet meer stijgen. Verder heeft hij goede hoop eruit te komen met de meeste vastgoedpartijen waardoor de huurlasten structureel omlaag kunnen en de eenmalige huurkorting van € 24 mln aan V&D wordt uitgekeerd. De huurlasten kunnen met € 15 à € 20 mln per jaar structureel omlaag door vierkante meters aan de verhuurders terug te geven.
Verder worden de kosten verlaagd door te snijden in het personeelsbestand.

Van der Ent schat dat als de omzet dan met 1 à 2% omhoog gaat, er break-even gedraaid wordt. De omzet moet omhoog gaan door collecties sneller te wisselen (dat is nu twee keer per jaar) en in te zetten op eigen merken. Bovendien moeten de moeders die nu voor kind en man bij de V&D shoppen, ook voor zichzelf kleren gaan kopen bij het warenhuis.