Altera vernieuwt woonboulevard naast Ikea Utrecht

De winkelpanden aan de Kaap de Goede Hooplaan 20 t/m 100 te Utrecht worden in de komende maanden grootschalig gerenoveerd.

De winkelpanden aan de Kaap de Goede Hooplaan 20 t/m 100 te Utrecht worden in de komende maanden grootschalig gerenoveerd.

In opdracht van Altera Vastgoed uit Amstelveen voorziet Bouwbedrijf Pennings uit Rosmalen (BAM) het 16.000 m² grote complex van compleet nieuwe gevels en daarmee een geheel vernieuwde uitstraling.
Eigenaar Altera Vastgoed investeert ongeveer € 3 mln in de totale vernieuwing en verduurzaming van dit winkelcomplex. Kontek (onderdeel van Brink Groep) heeft Altera ondersteund bij de plannen. Het centrummanagement wordt verzorgd door CBRE.

Totale make-over
In het pal naast Ikea gelegen complex aan de Kaap de Goede Hooplaan zijn 11 winkels gevestigd, te weten: Auping Plaza, Hartog Wonen, Profijt Meubel, Goossens Wonen, Swiss Sense, Morgana, Goossens Slapen, Baby-Dump, Beter Bed, Beddenreus en Grando. Tijdens de renovatie zijn alle winkels gewoon geopend.
Bouwbedrijf Pennings is als ontwikkelaar en bouwer betrokken bij de renovatie van dit deel van de Utrechtse Woonboulevard. In 2013 werden inpandig al een aantal units in het complex uit de jaren '60 grootschalig verbouwd. Nu krijgt de gevel van hele complex een totale make-over. De huidige luifels worden gesloopt en vervangen door nieuwe glazen luifels, circa 85 centimeter hoger dan de bestaande om de onderliggende winkelpuien optisch hoger te maken. Het ontwerp is van VVKH Architecten.

Ikea uitgebreid tot 40.000 m²
‘Ook de gemeente Utrecht is blij met het vernieuwingsplan voor het complex van Altera’, zegt Wim Beelen, senior gebiedsmanager. ‘Samen met de reeds uitgevoerde uitbreiding van Ikea van 18.000 naar 40.000 m², met een uniek voetbalcomplex op het dak van de parkeergarages, wordt hiermee in de zuidwesthoek van de woonboulevard een grote en gewenste kwaliteitssprong gemaakt. Daarmee wordt winkelen op de boulevard extra aantrekkelijk.' De verbouwde Ikea werd eind januari heropend.

Tevens zal er worden geïnvesteerd in de openbare ruimte. Inmiddels zijn de eerste 2 fasen van een nieuwe gebiedsontsluitingsweg voor de woonboulevard aangelegd. De 3e fase (ten zuiden van de A12) zal in 2016 worden gerealiseerd, na de renovatie van de Galecopperbrug.