Horeca onder nieuwe bioscoop Arnhem volledig verhuurd

Epicurus heeft onlangs huurovereenkomsten afgesloten met horecaketens Happy Italy, McDonald´s, BZZY Healty Fastfood en een Grand-Café voor vestiging in een nieuw Leisure Complex in het centrum van Arnhem.

Epicurus heeft onlangs huurovereenkomsten afgesloten met horecaketens Happy Italy, McDonald´s, BZZY Healty Fastfood en een Grand-Café voor vestiging in een nieuw Leisure Complex in het centrum van Arnhem.

Epicurus ontwikkelt en realiseert in opdracht van Pathé een nieuw Leisure Complex in Arnhem Centraal Oost. Het plan omvat een bioscoop met op de begane grond een horecaplint van ruim 2000 m². De entree van bioscoop Pathé ligt centraal in de horecaplint. Het nieuwe Leisure Complex Arnhem Centraal Oost opent begin oktober 2015.

Het project is een van de onderdelen van de grootschalige vernieuwingsoperatie rond het stationsgebied van Arnhem Centraal. Met een hoogte van 35 meter vormt het een herkenbaar punt in het centrum van Arnhem. De horecaplint met daarboven de bioscoopzalen van Pathé strekt zich uit over een lengte van 140 meter en maakt een levendige verbinding tussen het nieuwe station, dat naar verwachting zal worden geopend in november 2015, en de binnenstad van Arnhem.

De openbare ruimte bij het nieuwe Leisure Complex bestaat uit een voetgangersgebied met terrassen, veel groen en een park gelegen op het dak van de horecaplint. Gemeente Arnhem besteedt veel aandacht aan kwaliteit met toepassing van natuurstenen bestrating, straatmeubilair en de plaatsing van volwassen bomen.
Bij de realisatie van het Leisure Complex is gebruik gemaakt van een ondergronds afvaltransportsysteem, waarbij afval direct via ondergrondse buizen wordt afgevoerd. Tevens wordt gebruik gemaakt van WKO (Warmte-Koude-Opslag), wat resulteert in een zeer laag energieverbruik.

Epicurus is ontwikkelaar van het Leisure Complex. Het concept en de uitwerking is van EUP Design, het in-house ontwerpbureau van Epicurus. De gevel is ontworpen door Powerhouse Company. Epicurus is bij de verhuur van de horeca geassisteerd door Strijbosch Thunissen en Centrum Projecten.