Amvest investeert in woonwerkcomplex in spoorzone Delft

Amvest investeert in een woon-werkcomplex met 120 appartementen in de spoorzone in het centrum van Delft. OBS, ERA Contour en Amvest hebben de samenwerkingsovereenkomsten getekend voor de verdere ontwikkeling van dit plan.

Amvest investeert in een woon-werkcomplex met 120 appartementen in de spoorzone in het centrum van Delft. OBS, ERA Contour en Amvest hebben de samenwerkingsovereenkomsten getekend voor de verdere ontwikkeling van dit plan.

Nu de samenwerkingsovereenkomst is getekend wordt het 16.500 m² grote nieuwbouwplan in het Van Leeuwenhoekkwartier, onderdeel van Nieuw Delft, de komende maanden verder uitgewerkt naar een realisatieovereenkomst eind dit jaar. In de samenwerking met OBS (Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft) en Gemeente Delft, neemt TBI-onderneming ERA Contour de rol in van ontwikkelaar en bouwer. Fakton Capital heeft namens ERA Contour de plaatsing bij Amvest verzorgd. Amvest neemt het hele programma af, inclusief de circa 120 woningen, voor de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund. De bouw is voorzien in 2017-2019.

Drie gebouwen
Door architectenbureau Barcode is dit woonconcept vertaald naar een ontwerp, bestaande uit drie gebouwen gegroepeerd rond een plein. Dit binnenplein vormt het hart van het plan en moet gaan fungeren als een centrale en levendige ontmoetingsplek.
Het duurzame plan met een energieprestatiecoëfficiënt (epc) 0,2 bestaat uit appartementen, commerciële functies op de begane grond (plint), (zoals horeca en start-ups), flexibele werkplekken, een ondergrondse parkeergarage en gedeelde ontmoetingsplekken, onder andere in de vorm van daktuinen.

Citylounge
Het project ligt op een markant punt in het Van Leeuwenhoekkwartier; vlakbij het nieuwe stationsgebied en de historische binnenstad. Vanuit de binnenstad, de toekomstige Ireneboulevard, de Engelsestraat en het toekomstige stadspark is de plek vanuit iedere kant te bereiken.
In het Van Leeuwenhoekkwartier is ruimte voor 500 tot 600 nieuwe woningen bij het Bolwerk, aan de Nieuwe Gracht of rondom het nieuwe stadspark. De nieuwe woningen in Nieuw Delft worden vraaggestuurd ontwikkeld. Behalve voor wonen is er ruimte voor tal van nieuwe stedelijke functies. De programmering en uitstraling van de plint is hierbij van groot belang voor het beoogde gemengd stedelijke karakter.

De planontwikkeling van het Van Leeuwenhoekkwartier gebeurt aan de hand van het ‘Citylounge-concept’, bestaande uit circa 40.000 m² stedelijke functies voor horecagelegenheden, bedrijfsruimten, werkplekken, start-ups, extended stay, hotel, culturele voorzieningen en verschillende ontmoetingsruimten.