DHG koopt havenlocatie van ArcelorMittal

ROTTERDAM - DHG heeft 4 ha grond met opstallen en kade in de Rotterdamse haven gekocht van ArcelorMittal.

ROTTERDAM - DHG heeft 4 ha grond met opstallen en kade in de Rotterdamse haven gekocht van ArcelorMittal.

Een aantal jaar zijn DHG en ArcelorMittal (voorheen Dikema & Chabot) in gesprek geweest over de afsplitsing van een gedeelte (circa 40.000 m²) van de totale site van AM (80.000 m²). Onlangs resulteerde dat in de aankoop door DHG van 4 ha grond met opstallen en kade.

De aan de Rotterdamse Maas gelegen terminal (Eemhavenweg 70) bestaat uit een kade van 4800 m², 25.580 m² op- en overslagloodsen met een buitenterrein van 7700 m². Het geheel is thans beschikbaar.
Het is een strategische aankoop, omdat de locatie ligt naast een terminal van 80.000 m² die al in bezit was van DHG. Met de samenvoeging van de twee terminals heeft DHG een nieuwe watergebonden locatie in handen van in totaal 120.000 m² met diverse opstallen en twee kades. De totale huurpotentie bedraagt ruim € 3,5 mln.

Op dit moment wordt de nieuwe terminal geheel gerenoveerd met het oog op het toekomstige gebruik. De nieuwe verzwaarde vloer (10 ton vloerbelasting), diverse zware bovenloopkranen en een steigerdek van ongeveer 230 strekkende meter maken de site geschikt voor de productie en opslag van grote zware producten en/of de op- en overslag van bijvoorbeeld termijngoederen (commodity’s).
Commercieel directeur Willem Slager: 'De aankoop sluit daarbij naadloos aan op onze visie om in Nederland meer watergebonden locaties te verwerven. Hiervan hebben wij er reeds meerdere in bezit en we zien dat, met het oog op het toenemende vervoer over water, in de toekomst alleen maar toenemen.'

Daarnaast heeft DHG met haar bestaande huurders, Progeco Holland en Hendrik Veder Group, per 1 juli en 1 augustus twee nieuwe langjarige huurovereenkomsten gesloten van respectievelijk 15 en 10 jaar.
Progeco Holland, een zelfstandige onderneming van de CMA CGM groep, is met 421 schepen het op twee na grootste containerbedrijf in de wereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in verkoop/verhuur, opslag en reparatie van lege containers (empty depot). Progeco tekende een nieuw 15-jarig huurcontract voor 3,5 ha terrein met kade en hoofdkantoor. Momenteel doet Progeco zo’n 40% van het vervoer van containers over het water en dat zal de toekomst alleen maar toenemen.

Hendrik Veder Group, leverancier van staalkabel en aanverwante hijs- en sleepmaterialen voor offshore en on-shore toepassingen, is een onafhankelijke speler in de Europese markt met negen vestigingen en actief in zeven landen. Het bedrijf tekende een nieuw 10-jarig huurcontract voor circa 20.000 m² buitenterrein, 7000 m² bedrijfsruimte en 1300 m² kantoor. De bestaande oud-industriële kantoren en het geheel uit steen opgetrokken bedrijfscomplex wordt volledig gerenoveerd, waarbij de industriële uitstraling van de locatie weer wordt hersteld.

Na renovatie van de nieuwe terminal is er voor verhuur beschikbaar: 25.580 m² op- en overslagloodsen, 7700 m² buitenterrein en 4800 m² steigerdek.