Jeroen Lokerse en Cushman & Wakefield uit elkaar

Voormalig countrymanager Nederland Jeroen Lokerse en de internationale vastgoedadviseur Cushman & Wakefield (C & W) nemen afscheid van elkaar. Daarover is binnen de organisatie een bericht uitgegaan.

Een jaar geleden maakte Lokerse de overstap van de Amsterdamse Zuidas, waar hij countrymanager Nederland was voor C & W, naar de vestiging van de internationale vastgoedadviseur in Midtown Manhattan, New York. Daar kreeg hij een rol in het mondiale innovatieteam. Zijn positie in Nederland werd overgenomen door Annelou de Groot.

Hoewel zijn overstap als ‘logisch’ werd gezien en ook Colin Wilson, CEO EMEA, hem veel perspectief toedichtte bij het inzetten van data en analytics om kansen te identificeren en om de waarde te creëren voor de klanten, komt het avontuur na een jaar al ten einde. Lokerse weet dat er vandaag intern een bericht is uitgegaan over zijn toekomst bij C & W, zo meldt hij PropertyNL vanuit zijn nieuwe woonplaats in de staat Connecticut. Hoewel er al langere tijd onduidelijkheid bestaat over zijn nieuwe rol binnen C & W, wil hij niet bevestigen dat beide partijen definitief uit elkaar zijn. 

Lokerse en Cushman & Wakefield hebben een gezamenlijk verleden van 17 jaar. Lokerse begon zijn carrière na een studie economie als ontwikkelaar bij Ballast Nedam. In 2003 werd hij adjunct-directeur bij Troostwijk Makelaars. Via DTZ Zadelhof (2007), waar hij uitgroeide tot managing partner, werd hij na de overname van dat bedrijf in 2016 directeur van Nederlandse activiteiten van Cushman & Wakefield.