BPD en Van Wanrooij verkopen twee gebouwen op Coudewater aan N&W Capital

Twee monumentale gebouwen op landgoed Coudewater in Rosmalen worden herontwikkeld tot woonzorglocatie. BPD en Van Wanrooij Projectontwikkeling hebben villa Milla de Kampen en kloostergebouw Emma overgedaan aan N&W Capital. 

 

Durbs en Scala vernieuwen beide gebouwen tot moderne locaties voor zowel intensieve zorg, als assisted living. De herontwikkeling inclusief uitbreiding omvat een totale oppervlakte van 6.500m2.

Landgoed Coudewater (35 hectare) ligt aan de rand van de A2 en de A59 en is omgeven door groen. Rogier Rombouts van Durbs: "De gebouwen Milla en Emma vormen het sluitstuk van de gebiedsontwikkeling op Landgoed Coudewater, een unieke locatie aan de rand van ’s-Hertogenbosch. Met veel enthousiasme gaan we aan de slag om deze Rijksmonumenten toekomstbestendig in te vullen en daarbij in te spelen op de behoefte vanuit de markt aan zorgwoningen en assisted living.”

Milla de Kampen werd in 1907 gesticht als zorgvilla voor twintig 'eersterangs heren', welke intensieve zorg verleend kregen. Emma dateert uit 1940 en bood onderdak aan een groep Zusters van Barmhartigheid, die  ter versterking van het verplegend personeel naar Landgoed Coudewater overkwam. De komende jaren is Emma nog in gebruik als specialistisch centrum voor autisme. Op termijn verhuist dat centrum naar een andere locatie.

De verkoper werd bijgestaan door RSP Makelaars. Koper werd bijgestaan door Helder Notarissen en PWC (fiscaal).

img
Redacteur
Profiel