The Dam aangekocht voor ruim € 15 mln

Omnam Investment Group, de nieuwe eigenaar van het voormalig KPN-kantoor, heeft bijna € 15,5 mln betaald voor het voormalig KPN-kantoor, ofwel The Dam.

Omnam Investment Group, de nieuwe eigenaar van het voormalig KPN-kantoor, heeft bijna € 15,5 mln betaald voor het voormalig KPN-kantoor, ofwel The Dam.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 15,472 mln. Speciaal voor deze gelegenheid is het voormalige KPN-kantoor door Omnam ondergebracht in de SVP (Special Purpose Vehicle) Dydl Propco bv, gevestigd in Amsterdam. Het totale investeringsbedrag is ongeveer € 100 mln.

De overname van dit pand is volledig met eigen vermogen betaald, laat Dirk Bakker, directeur hotels van Colliers, desgevraagd weten. Er is geen financier bij betrokken. Twee jaar geleden ketste de overname van het KPN pand nog af nadat de Duitse hypotheekverstrekker zich terugtrok omdat ze met de destijds hoogste bieder wilde doorgaan.

De Rezidor Hotel Group, onderdeel van de Carlson Rezidor Hotel Group, heeft een langjarige overeenkomst gesloten om het gebouw te exploiteren als Park Inn by Radisson Amsterdam. Bakker voegt eraan toe dat de eigenaar en exploitant een hybride overeenkomst zijn aangegaan waarbij sprake is van omzet gerelateerde huur.

Omnam Investment Group is onderdeel van het Israëlische beursgenoteerde Elbit Imagin. De meerderheidsaandeelhouder van Elbit Imagin is Motti Zisser, die tevens Executive President van het bedrijf is. Het belang heeft hij via zijn private onderneming Europe Israel. De CEO van Omnam Investment Group is David Zisser.

Via verschillende dochterbedrijven is Elbit Imagin actief in Nederland. Zo werkt Elbit Imagin, via zijn dochteronderneming Beapart ook aan de herontwikkeling van De Ambassadeur in Den Haag. Het betreft het kantoor aan het Stadhoudersplantsoen 12.

Het gebouw wordt onder de naam De Ambassadeur omgevormd tot een combinatie van 36 luxe appartementen en een hotel. Het betreft het eerst private residentiële project van B-Apart Residence, gelinkt aan B-Apart Hotels die onder Beapart vallen.

Twee jaar geleden verkocht Elbit Imaging zijn belang van 50% in vier Nederlandse hotels (Park Plaza Victoria Amsterdam Hotel, Park Plaza Utrecht Hotel, art'otel Amsterdam en Park Plaza Airport Hotel.)aan PPHE Hotel Group. Het belang waardeerde de hotels destijds in totaal op € 196 mln.

Omnam heeft het gebouw aan de Guardiaweg 5 gekocht van het Duitse fonds Europe 1 van Aberdeen Asset Management. Het fonds wordt beheerd door BNP Baripas.

Colliers International adviseerde het Duitse fonds Europe 1 en bracht de transactie met Omnam Investment Group tot stand. CMS namens het Duitse fonds Europe 1 en Lexence Advocaten namens Omnam Invesment Group adviseerde juridisch in deze transactie.