NSI: Rechtbank wijst vorderingen VEB af

De Rechtbank te Amsterdam heeft woensdag alle vorderingen van de Vereniging van Effecten Bezitters (VEB) op NSI afgewezen.

De Rechtbank te Amsterdam heeft woensdag alle vorderingen van de Vereniging van Effecten Bezitters (VEB) op NSI afgewezen.

De VEB had een rechtszaak aangespannen tegen NSI vanwege de emissie van november 2013, waarmee NSI € 300 mln bij gekwalificeerde beleggers ophaalde. De Rechtbank heeft alle vorderingen van de VEB afgewezen en veroordeelde de VEB tot het betalen van proceskosten.

In november 2013 heeft NSI voor € 300 mln aan nieuwe aandelen uitgegeven aan een groep van gekwalificeerde beleggers. Met deze plaatsing koos NSI destijds voor de beste beschikbare mogelijkheid voor de benodigde balansversterking. Volgens de beursgenoteerde vastgoedbelegger was deze keuze in het belang van NSI en al haar stakeholders. 'De plaatsing heeft geresulteerd in een duurzame en solide financieringsstructuur. Alvorens het besluit voor de plaatsing te nemen, heeft NSI in een zorgvuldig proces alle beschikbare alternatieven uitvoerig verkend en onderzocht.'

De VEB was het niet eens met deze plaatsing en heeft zich tot de Rechtbank gewend met het verzoek voor recht te verklaren dat NSI onrechtmatig heeft gehandeld met deze plaatsing. De Rechtbank heeft deze vordering afgewezen.