Start bouw winkelcentrum Schuytgraaf in Arnhem

De bouw van het wijkwinkelcentrum Schuytgraaf in de gelijknamige wijk in Arnhem-Zuid is donderdag officieel gestart. Het meet circa 6000 m² winkels, horeca en diensten, 64 sociale huurappartementen boven de winkels en parkeerplaatsen.

De bouw van het wijkwinkelcentrum Schuytgraaf in de gelijknamige wijk in Arnhem-Zuid is donderdag officieel gestart. Het meet circa 6000 m² winkels, horeca en diensten, 64 sociale huurappartementen boven de winkels en parkeerplaatsen.

Mede dankzij de samenwerking met de drie Arnhemse woningcorporaties wordt de bouw van het winkelcentrum nu werkelijkheid. In het voorjaar van 2017 worden de winkels en woningen in gebruik genomen. Winkelcentrum Schuytgraaf komt op loopafstand van het NS station Arnhem-Zuid en naast het nieuwe multifunctionele centrum Omnibus, waar onder andere drie basisscholen gevestigd zijn.

Het centrum wordt een mix van ketens en lokale ondernemers. Inmiddels zijn Albert Heijn, Gall & Gall, Etos, Zeeman, Domino’s Pizza, Kwalitaria, Délifrance, alsmede Bakkerij ’t Grofje, Ami Kappers, Strijbosch Thunnissen Makelaars en Bloemist Jan Fleur gecontracteerd. Hiermee is nu al 70% van de totale winkeloppervlakte verhuurd.

De woningcorporaties Portaal, Vivare en Volkshuisvesting Arnhem zorgen voor 64 betaalbare woningen boven het winkelcentrum. Portaal en Vivare realiseren 44 drie kamerappartementen en Volkshuisvesting Arnhem realiseert 20 eengezinswoningen. De combinatie van wonen en winkelen draagt volgens de ontwikkelaars bij aan een prettige leefomgeving en de vitaliteit van de wijk.

Multi Netherlands is in samenwerking met KWP en BPD verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de winkels en Veluwezoom Verkerk Bouw voor de woningen. Multi blijft na oplevering eigenaar van de winkels en voegt deze toe aan haar portefeuille van 17 winkelcentra in Nederland.
De woningcorporaties Portaal, Vivare en Volkshuisvesting Arnhem worden eigenaar van de woningen. Veluwezoom Verkerk Bouw is de aannemer voor het gehele project. Multi verhuurt de winkels in samenwerking met Strijbosch Thunnissen Makelaars en de woningbouwcorporaties Volkshuisvesting Arnhem, Portaal en Vivare verhuren de woningen in 2017 via www.entree.nu. De gemeente Arnhem draagt zorg voor de inrichting van de openbare ruimte.

TT Design, het in-house ontwerpbureau van Multi is verantwoordelijk voor het planconcept en Geesink Weusten Architecten uit Arnhem voor het ontwerp van het winkelcentrum.