Timpaan start bouw Antoniuskwartier in Utrecht

Op vrijdag 11 september start projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout met de bouw van het woningbouwproject Antoniuskwartier fase 1 in Utrecht.

Op vrijdag 11 september start projectontwikkelaar Timpaan uit Rijsenhout met de bouw van het woningbouwproject Antoniuskwartier fase 1 in Utrecht.

Het project Antoniuskwartier fase 1 bestaat uit 56 koopwoningen uit de BAM Wooncollectie. De 56 koopwoningen bestaan uit eengezinswoningen in jaren ’30-stijl. Kopers hadden de mogelijkheid om de woningen ‘woonklaar’ op te laten leveren aan de hand van hun eigen gekozen leefwijze en woonsfeer. Ongeveer de helft van de kopers heeft hiervoor gekozen. De 56 koopwoningen zijn na de inschrijvingsperiode ruim driemaal overtekend en zijn met 6 maanden allemaal verkocht en getransporteerd.

Onlangs is firma Van der Bel gestart met de saneringswerkzaamheden in de zusterflat. Na afronding van de sanering kan de daadwerkelijke sloop aanvangen. Aansluitend zal civiel aannemer BAM Nootenboom Barendrecht de locatie bouwrijp maken. Daarna zal BAM Woningbouw starten met de bouw van de woningen. De woningen worden naar verwachting na de zomer 2016 opgeleverd.

In de afgelopen maanden is de voormalige zusterflat tijdelijk bewoond geweest door 120 jongeren. De tijdelijke huisvesting van jongeren wordt nu doorgezet naar het ziekenhuis, zodat het ziekenhuis en het omliggende terrein beheerd wordt tot het moment van sloop van het ziekenhuis. Op het terrein van het ziekenhuis, fase 2 van de woningbouw, worden circa 150 woningen gerealiseerd. Naar verwachting zal de verkoop van fase 2 in 2016 van start gaan.