CBRE boekt 39% meer winst en 19% meer omzet

CBRE Group heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van $ 149,1 mln, een stijging van 39% ten opzichte van vorig jaar.

CBRE Group heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van $ 149,1 mln, een stijging van 39% ten opzichte van vorig jaar.

De kwartaalomzet van de in New York genoteerde onderneming kwam uit op $ 2,7 mrd, 19% meer dan dezelfde periode 2014. Een bedrag van $ 237 mln valt toe te schrijven aan de acquisitie van Global Workplace Solutions. CBRE nam dit bedrijfsonderdeel over van Johnson Controls. Afgezien van deze overname steeg de omzet in het derde kwartaal met 9%.

De groei was vooral merkbaar in EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika), waar de omzet steeg met 28% (42% in lokale valuta). Ook in Nederland werden goede resultaten geboekt.

Martin Samworth, ceo CBRE EMEA: 'Het derde kwartaal was uitstekend voor CBRE in EMEA, zowel qua winst als omzet. Onze groei werd gedreven door de successen in alle regio's en business lines, met name capital markets, de occupier outsourcing business en hotels. De kernmarkten zoals Duitsland, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk presteerden sterk.
Deze resultaten tonen het voordeel van de breedte van de dienstverlening, waarmee we klanten in de hele regio kunnen bedienen. Dankzij de recente acquisitie van Global Workspace Solutions kunnen we nu ook internationaal facilitiy management bieden. We zien het vierde kwartaal dan ook met vertrouwen tegemoet.'