D-Winkels koopt nieuwbouw van Ontwikkelingscombinatie 023

D-Winkels heeft het appartementencomplex De Poortwachter in Haarlem gekocht van de Ontwikkelingscombinatie 023. Eind 2014 hebben de partijen de verkoop afgerond.

D-Winkels heeft het appartementencomplex De Poortwachter in Haarlem gekocht van de Ontwikkelingscombinatie 023. Eind 2014 hebben de partijen de verkoop afgerond.

Het complex maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling De Entree van Haarlem en ligt langs de Boerhaavelaan ten zuiden van het Boerhaavebad.

De Poortwachter bestaat uit 40 appartementen met een oppervlak tussen 88 m² en 129 m². De appartementen zijn allen voorzien van een balkon op het zuiden. Na oplevering zullen ze door D-winkels worden verhuurd in de vrije sector.

De Poortwachter is in opdracht van Ontwikkelingscombinatie 023 ontworpen door de Amsterdamse architect Ronald Janssen en wordt gebouwd door Waal uit Vlaardingen. In februari 2015 start de bouw en de oplevering is gepland in het voorjaar van 2016.
De Ontwikkelingscombinatie 023 is een samenwerkingsverband van AM, BPD, Slokker Vastgoed en Ymere. D-Winkels is de vastgoedorganisatie van de samenwerkende Dirk van den Broek bedrijven. De private belegger die voornamelijk actief is in de winkel- en woningbeleggingen.

De Entree wordt gerealiseerd tussen de Schipholweg en Boerhaavelaan in het zuidoosten van Haarlem. Deze nieuwe wijk heeft een ruime opzet met in totaal circa 600 woningen en wordt gecreëerd rondom een grote centrale waterpartij, omringd door recreatie- en groenvoorzieningen. Het aanbod bestaat uit zowel appartementen, stadswoningen als herenhuizen plus commercieel en maatschappelijk vastgoed. Inmiddels zijn gefaseerd 100 koopwoningen verkocht en gerealiseerd en wordt het Zorghotel De Jacobkliniek binnenkort opgeleverd. Na een succesvolle start van de verkoop in november, wordt in het voorjaar eveneens begonnen met de bouw van het project De Kennemerhof in De Entree.