Voormalige managers Anouk en Kane ontwikkelen in Laakhaven West

NU Projectontwikkeling realiseert Waldo City in Laakhaven West in Den Haag. Dit is een vastgoedproject bestaande uit 611 woningen, 16 bedrijfsunits, 1 kantoor, 7 winkels, 2 horecagelegenheden en een parkeergarage.

NU Projectontwikkeling realiseert Waldo City in Laakhaven West in Den Haag. Dit is een vastgoedproject bestaande uit 611 woningen, 16 bedrijfsunits, 1 kantoor, 7 winkels, 2 horecagelegenheden en een parkeergarage.

Een groot deel van het project is volgens de Haagse ontwikkelaar inmiddels verkocht aan buitenlandse private beleggers en gebruikers. FGH Bank heeft het vreemd vermogen gefinancierd.

NU Projectontwikkeling is opgericht door Edwin Jansen en Raymond Rijnaars. Zij runden tot vorig jaar het artiestenmanagementbureau AT Productions met rockbands als Di-rect, Within Temptation en Kane. Jansen startte zijn bedrijf in 1996 als manager - en toen nog echtgenoot - van Anouk. Rijnaars sloot zich in 1999 aan.

Waldo City
Waldo City ligt langs de spoorlijn Den Haag - Rotterdam in het voormalige havengebied Laakhaven West. Het eerste appartementencomplex (Waldo The First, ofwel The Waldo) met 41 woningen en 5 commerciële units werd vorig jaar binnen twee uur tijd verkocht in de vrije verkoop. De turn key studio’s werden aangeboden voor koopsom vanaf € 59.900 von met de slogan 'Living at your selfie'. Het gebouw met 3 woonlagen bevat studio's van 24 m² en 28 m² en tweekamer appartementen van 49 m². De appartementen kosten € 99.900 von. De bouw van The Waldo is 20 mei 2015 van start gegaan, tegelijk met Waldo Neighbour, die uit 42 startersappartementen bestaat.

Aansluitend komen nog drie vierlaagse gebouwen langs het spoorviaduct. Verder verrijst op de kop Waldo Tower, een 17 verdiepingen tellende toren met 321 studio's (circa 12.000 m²) en 869 m² commerciële ruimte. De bouw van deze 70 meter hoge toren is ook in mei gestart.
Verder ontwikkelt het bedrijf aan de Waldorpstraat in Laakhaven West nog twee woontorens, de River Towers. Deze tellen samen 112 appartementen. White Nile (66 huurappartementen en 378 m² commerciële ruimte) is inmiddels in aanbouw en verkocht aan een belegger. Blue Nile (46 koopappartementen) is in de verkoop en start binnenkort.

Groeiende vraag naar studio's
Met Waldo City zegt NU Projectontwikkeling tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar luxe studio’s voor eenpersoonshuishoudens, centraal gelegen in Den Haag. NU Projectontwikkeling is verantwoordelijk voor het gehele project, van de aankoop van de grond tot aan de turn key oplevering.
Jansen: 'Conceptontwikkeling en marketing zit in onze genen. Door deze competenties zijn wij in staat ‘Waldo City’ tot een succes te maken. We zijn trots dat we dit vastgoedproject kunnen ontwikkelen en bouwen binnen een doorlooptijd van slechts 2,5 jaar sinds het ontstaan van het eerste idee. Hierin heeft ook de gemeente Den Haag een positieve rol gespeeld.'

RAC hallen
AT Productions vestigde zich zeven jaar geleden in Laakhavens West, naast de voormalige de voormalige Rijks Automobiel Centrale (RAC). Jansen en Rijnaars zagen de potentie van het gebied en besloten zich toe te gaan leggen op projectontwikkeling. Ze deden indertijd ook de exploitatie van de 5700 m² grote RAC hallen, opgeknapt en eigendom van de gemeente. Er is nu een nieuwe huurder van de RAC-hallen, Kyasettin Aydin. Dit is de ondernemer achter de Nederlandse vestigingen van de Turkse horecaketen Simit Sarayi. Hij heeft er het productie- en distributiebedrijf van Simit Sarayi gevestigd, een een kleine buurt vestiging van Simit Sarayi en de resterende ruimte verhuurt hij als evenementenlocatie.

Randstad
Jansen en Rijnaars realiseren nu als project- en gebiedsontwikkelaar woningen, leefomgevingen & commercieel vastgoed. De kernactiviteiten zijn gericht op ontwikkeling en verkoop van woningen en commercieel vastgoed in de Randstad. Naast nieuwbouw houdt NU Projectontwikkeling zich ook bezig met de transformatie van kantoren naar woningen, renovatie en vastgoedbeleggingen.
In de Haagse wijk het Statenkwartier ontwikkelt het bedrijf Duyndoorn, dat bestaat uit 22 luxe appartementen.