Green en Aan de Stegge Twello realiseren parkeergarage Amphia Ziekenhuis

Green en Aan de Stegge Twello starten in januari met de realisatie van een 5-laags parkeervoorziening met ruim 900 plaatsen voor het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Green en Aan de Stegge Twello starten in januari met de realisatie van een 5-laags parkeervoorziening met ruim 900 plaatsen voor het Amphia Ziekenhuis in Breda.

De overeenkomst voor de nieuwbouw is voortgekomen uit een tender van het ziekenhuis, die bestond uit de bouw van de parkeergarage, financiering en 30 jaar beheer en onderhoud. Green en Aan de Stegge Twello hebben de opdracht gezamenlijk gegund gekregen op basis van het beste plan en de beste prijs. De bouw van de nieuwe parkeergarage is het begin van ver- en nieuwbouw van het ziekenhuis, wat op het huidige parkeerterrein aan de Molengracht zal plaatsvinden.

De nieuwe parkeergarage sluit aan op de uitstraling en ambitie van de uitbreiding van het Amphia Ziekenhuis. De parkeergarage zal bestaan uit een begane grondvloer en vier verdiepingen met in totaal ruim 900 overdekte parkeerplaatsen. Er zullen negen oplaadpunten voor elektrische auto’s en circa twintig mindervaliden parkeerplaatsen geïntegreerd worden.

Aan de Stegge Twello draagt naast de bouw van de parkeergarage ook zorg voor het beheer en onderhoud voor een periode van 30 jaar. De bouwwerkzaamheden zullen in januari starten en de oplevering staat gepland medio 2016. De parkeergarage is verhuurd voor een periode van 30 jaar.

De Belgische beursgenoteerde belegger Cofinimmo financiert het project ter waarde van € 9,7 mln. Green en Cofinimmo zijn vorig jaar een samenwerking aangegaan om te investeren in zorgvastgoed in Nederland.

Wiegerinck Architecten uit Arnhem maakte het ontwerp van de parkeergarage met haar unieke aluminium gevels. Wiegerinck heeft ook de hernieuwde locatie van het ziekenhuis ontworpen.