Wonam start bouw woongebouw Poort van Toorop

Wonam is gisteren gestart met de bouw van 176 middensegment huurwoningen aan de Jan Tooropstraat in stadsdeel Nieuw West.

Wonam is gisteren gestart met de bouw van 176 middensegment huurwoningen aan de Jan Tooropstraat in stadsdeel Nieuw West.

Na sloop van een voormalig datacentrum op deze locatie worden hier in totaal 176 twee- en driekamerwoningen gerealiseerd. Smit’s Bouwbedrijf is de verantwoordelijk aannemer en het ontwerp van woongebouw Poort van Toorop is van de hand van Dam&Partners.

De ontwikkeling van Poort van Toorop past in de ambitie van Wonam om de komende jaren 2500 betaalbare huurwoningen te ontwikkelen voor de midden inkomens met een huurprijs van tussen de € 750 en € 1100. Naar verwachting zal Poort van Toorop eind 2017 gereed zijn en start de verhuur van de woningen in najaar 2016.

Net als eerdere Wonam projecten wordt ook woongebouw Poort van Toorop gekenmerkt door een mix van hoogwaardige 2- en 3-kamerwoningen met allen een eigen buitenruimte. Gelegen in de nabijheid van de Ring en op loopafstand van een OV-knooppunt; woontoren Poort van Toorop ligt op de hoek van de Jan Tooropstraat en de Jan van Galenstraat direct naast een metrostation en een tramhalte.