Bouw Decathlon Bavelse berg vordert

Bij de Bavelse berg in Breda is de bouw van de nieuwe Decathlon inmiddels in volle gang. De vestiging van de Franse sportwinkelketen wordt 4200 m² groot.

Bij de Bavelse berg in Breda is de bouw van de nieuwe Decathlon inmiddels in volle gang. De vestiging van de Franse sportwinkelketen wordt 4200 m² groot.

De Decathlon met het concept 'try and buy' biedt ruimte om op het buitenterrein spullen uit te proberen. In andere steden, zoals Schiedam en Den Haag stak de provincie een stokje voor de komst van de mega sportwinkel. In Arnhem is het Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum Kronenburg, die bezwaar maakt tegen de komst van een Decathlon in de Rijnhal. Daarvoor is een bestemmingsplanwijziging nodig. Decathlon wil de 8100 m² grote hal van de gemeente overnemen en hierin een winkel openen van 5000 m². Verder is er ruimte voor horeca, fitness en Leisure.

Bij de voormalige vuilstortplaats bij de A27 ontwikkelt MaVer Holding uit Breda van de ondernemer Henry Martens samen met aannemersbedrijf Agtmaal (VolkerWessels) een vrijetijdspark met een grote evenementenhal. Ook komen er in het gebied van 44 ha een Kinepolis bioscoop met 10 zalen (10.000 m²), Decathlon, McDonald's en outdoor voorzieningen, in combinatie met nieuw aangelegde natuur.
De evenementenhal zal plaats bieden aan 10.000 tot 12.000 bezoekers en is zowel geschikt voor popconcerten en culturele evenementen als zakelijke congressen. Het complex biedt ook horeca, zoals Happy Italy (900 m²), restaurant Vandaag, een broodjeszaak en een pannenkoekenrestaurant. Verder komen er een bowlingbaan, indoor midgetgolfbaan en het 3200 m² grote speelparadijs Kids Palace.
Naast het evenementencomplex ligt een buitenterrein van circa 3 ha voor 25.000 à 30.000 bezoekers bij een popevenement. Dit terrein kan ingezet worden voor alle soorten evenementen.

Maver wordt onder de naam MaSys ook de exploitant worden van het evenementencomplex en zal het parkmanagement doen. Maver is ook mede-eigenaar van het evenementenbureau Volver, dat jaarlijks Breda Live organiseert (afgelopen zaterdag) en ook evenementen zal gaan organiseren bij de Bavelse Berg.

In december zal Decathlon worden geopend en in het voorjaar van 2016 de bioscoop. Het outdoor terrein voor evenementen en het evenementencomplex meten horeca volgen in september dat jaar.

Aanvankelijk zouden ING Real Estate en Grontmij, die van oudsher eigenaar is van de vuilnisbelt, het gebied ontwikkelen. Door de vastgoedcrisis en de financiële problemen van het - binnenkort met het Zweedse Sweco gefuseerde - ingenieursbureau kwam het daar niet van.