Batavia Stad breidt uit met 45 winkels

Batavia Stad Fashion Outlet heeft plannen om uit te breiden met 45 nieuwe winkels. De start bouw van deze uitbreidingsfase wordt dit najaar verwacht.

Batavia Stad Fashion Outlet heeft plannen om uit te breiden met 45 nieuwe winkels. De start bouw van deze uitbreidingsfase wordt dit najaar verwacht.

Batavia Stad Fashion Outlet, het eerste outlet centre in Nederland, werd in 2001 geopend. Het FOC telt inmiddels ruim 100 winkels en meer dan 250 modemerken. Door de toenemende vraag naar meer oppervlakte van bestaande merken en om onderdak te kunnen bieden aan nieuwe merken, worden er plannen ingediend om het FOC verder uit te breiden met 45 nieuwe winkels.

Dit najaar staat de start van de bouw gepland van deze uitbreidingsfase. Het FOC groeit hierdoor met 5500 m² extra winkelvloer (45 winkel-/horecaruimtes), wat resulteert in een totale verkoopoppervlakte van 31.000 m² voor het hele centre. De opening van de nieuwe fase staat gepland voor het 4de kwartaal van 2016.

Sinds begin 2014 is Batavia Stad Fashion Outlet onderdeel van VIA Outlets. De belangrijkste investeerders in VIA Outlets zijn het Britse REIT Hammerson en de Nederlandse pensioenfonds vermogensbeheerder APG. Het concern is in beheer van de Europese retail vermogensbeheerder Meyer Bergman en de Europese outlet centre specialist Value Retail.

Om de omzet te vergroten van met name internationale bezoekers heeft VIA Outlets initiatieven geïmplementeerd, zoals het moderniseren van de uitstraling van de winkels en het introduceren van een nieuw VIP Shopper Program. In 2014 groeide de omzet van de merken in Batavia Stad Fashion Outlet met 12%, de omzet door internationale bezoekers steeg met 30%. Ook in 2015 zet deze trend verder door, met als gevolg dat niet alleen meer premium merken vragen voor grotere winkelruimtes, maar ook dat nieuwe merken hun interesse tonen om zich in het centre te vestigen.