Kalvertoren Amsterdam verkocht aan Kroonenberg voor € 117,5 mln

Naar verluidt gaat de Kroonenberg Groep de Kalvertoren met 11.500 m² winkelruimte kopen. De koopprijs ligt op € 117,5 mln, het koopcontract zal volgende week getekend worden.

"Naar verluidt gaat de Kroonenberg Groep de Kalvertoren met 11.500 m² winkelruimte kopen. De koopprijs ligt op € 117,5 mln, het koopcontract zal volgende week getekend worden.

Dat melden bronnen in de markt.

Verkoper is Rreef Investment, het huidige Deutsche Asset & Wealth Management van Deutsche Bank. De Kalvertoren aan de Kalverstraat zit op een toplocatie, maar kampt met leegstand. Vorig jaar stegen de huurprijzen voor winkels op het Damrak, maar daalden de huurprijzen in de Kalvertoren. Vooral op de verdiepingen is het complex lastig te verhuren.

De Kalvertoren, in 1997 ontwikkeld door Multi Vastgoed, bestaat behalve winkelruimte ook uit onder meer 29 appartementen.

Kroonenberg was niet de enige bieder. Behalve van Redevco en Bouwinvest was er ook internationale belangstelling. Bij elkaar waren er wel 100 serieuze en minder serieuze partijen geïnteresseerd.

Savills trad in de deal op namens Deutsche Bank, Kroese Paternotte en Van Dijk & ten Cate voor Kroonenberg.

"