Nieuwe supermarktreus krijgt 6500 winkels

Na de fusie tussen Ahold en Delhaize krijgt de nieuwe supermarktreus in totaal meer dan 6500 winkels in Europa en de Verenigde Staten.

Na de fusie tussen Ahold en Delhaize krijgt de nieuwe supermarktreus in totaal meer dan 6500 winkels in Europa en de Verenigde Staten.

Het fusiebedrijf Ahold Delhaize met 375.000 medewerkers zal geleid gaan worden door Dick Boer, de huidige topman van Ahold. Mats Jansson (voorzitter). Jan Hommen, en Jacques de Vaucleroy komen in de raad van commissarissen.
Delhaize heeft thans 3410 winkels, waarvan 880 in België en Luxemburg en 1295 in de VS. Ook heeft de Delhaize groep winkels in Griekenland, Roemenië, Indonesië en Servië.
Ahold telt ongeveer 3200 vestigingen en is met Albert Heijn actief in Nederland, België en Duitsland. Verder behoren Etos, Gall & Gall en Bol.com tot de onderneming. Het totale aantal Nederlandse vestgingen is 2105. In de VS exploiteert Ahold de supermarktketens Giant Carlisle, Giant Landover, Stop & Shops New England en Stop & Shops New York Metro. Verder nog supermarkt Pinco Doce in Portugal (382) en Albert in Tsjechië (330).

Het hoofdkantoor van Ahold Delhaize komt in Nederland. De vraag is of het concern in Zaandam blijft. Ahold verhuisde in 2013 terug naar Zaandam, na 8 jaar met zijn hoofdkantoor in Amsterdam gevestigd te zijn geweest.
Ahold en Delhaize boekten in 2014 een gezamenlijke omzet van € 54,1 mrd en een nettowinst uit voortgezette bedrijfsactiviteiten van € 1 mrd. De onderneming verwacht door de fusie vanaf het derde jaar € 500 mln aan synergievoordelen te halen.