Kora at Evoluon opent in Eindhoven

In het Evoluon in Eindhoven is 21 oktober ‘Kora at Evoluon’ geopend; een internationaal innovatiecentrum en een ontmoetingsplaats waar bedrijfsleven en onderwijs samen komen.

In het Evoluon in Eindhoven is 21 oktober ‘Kora at Evoluon’ geopend; een internationaal innovatiecentrum en een ontmoetingsplaats waar bedrijfsleven en onderwijs samen komen.

Kora at Evoluon is onderdeel van een wereldwijd netwerk van innovation centers en brengt studenten, ondernemers, lokale en internationale bedrijven, start-ups en investeerders met elkaar in contact om ideeën werkelijkheid te laten worden en bedrijven te laten groeien. Kora is opgericht door Regus, die sinds vorig jaar de exploitatie van het Evoluon doet.

De locatie, die in het hart van Brainport Eindhoven ligt, huisvest flexibele werkplekken, een innovatiecentrum, vergaderruimtes en een café/restaurant die toegankelijk zijn voor iedereen.
Leden van Kora at Evoluon zijn onderdeel van het internationale netwerk van Kora en krijgen toegang tot kennis, connecties en verschillende business- en ondernemersevenementen. Kora helpt haar leden met advies voor het vinden van investeerders, bedrijven en experts. Zo kan het zijn dat iemand gekoppeld wordt aan een investeerder uit het buitenland om zo een idee te realiseren, of dat er nieuwe markten voor producten aangeboord worden in het buitenland.

Tot nu toe zijn er in Europa drie andere Kora locaties geopend op drie verschillende universiteitscampussen in Finland. Na Eindhoven volgt dit jaar de opening van een center in Frankrijk en één in het Verenigd Koninkrijk. Het is de bedoeling dat binnen een paar jaar een volledig netwerk is gerealiseerd in Europa. Daarna volgen Azië en de Verenigde Staten.

De aanwezigheid van een sterke internationale gemeenschap en de High Tech Campus in de Brainport regio maakt Roger Perrin (International Managing Director van Kora) enthousiast over de lancering in Eindhoven. 'Bij mijn eerste bezoek aan Eindhoven was ik erg onder de indruk van wat er gaande is in de stad: de Hightech Campus, Strijp-S, de universiteit, de vooruitstrevende gemeente en de internationaal bekende hands-on cultuur. Elke bus- en taxichauffeur die ik ontmoette zei dat ze geen beeld hadden wat er zich nu aan de binnenkant van het Evoluon afspeelde. Het was ooit voor iedereen toegankelijk en een symbool van Eindhoven. Om die reden hebben we het afgelopen jaar eraan gewerkt dat te veranderen en openen we een nieuw Evoluon dat teruggaat naar zijn roots: mensen voorbereiden op de internationale zakelijke wereld.'