Kasteel te huur

NEDERHEMERT ZUID - De stichting Geldersche Kasteelen zoekt een huurder voor het zeven eeuwen oude kasteel Nederhemert in de Bommelerwaard tussen Den Bosch en Gorinchem. De stichting zoekt een huurder voor 600 m2, waarvan 300 m[sup]2[/sup] gebruikt kan worden als kantoorruimte. De overige ruimte heeft een publieksfunctie die door de huurder geëxploiteerd moet worden. Het is verplicht hier burgerlijke huwelijken te laten plaatsvinden, maar de ruimte kan ook voor andere functies worden gebruikt.

NEDERHEMERT ZUID - De stichting Geldersche Kasteelen zoekt een huurder voor het zeven eeuwen oude kasteel Nederhemert in de Bommelerwaard tussen Den Bosch en Gorinchem. De stichting zoekt een huurder voor 600 m2, waarvan 300 m2 gebruikt kan worden als kantoorruimte. De overige ruimte heeft een publieksfunctie die door de huurder geëxploiteerd moet worden. Het is verplicht hier burgerlijke huwelijken te laten plaatsvinden, maar de ruimte kan ook voor andere functies worden gebruikt.

De stichting Geldersche Kasteelen krijgt deze week het eigendomsrecht van het kasteel Nederweert van Staatsbosbeheer. Het kasteel wordt sinds twee jaar gerestaureerd, waar inmiddels de noodzakelijke subsidies voor zijn verkregen. De restauratie zal nog enkele jaren voortduren, reden voor de verhuurder om de te huren ruimte aan één huurder te willen aanbieden omdat dit gemakkelijker communiceert. De stichting wil de huurder graag voor het einde van het jaar contracteren, omdat de huurder dan inspraak kan krijgen op de installaties van de kantoorruimte.
Volgens rentmeesterskantoor Procurator uit Oosterhout, die de verhuur begeleidt, kan de publieksruimte behalve voor burgerlijke huwelijken ook als presentatieruimte, voor cultuurevenementen, vergaderingen of kleinschalige recepties worden gebruikt. De functie van de huurder kan zakelijk zijn, maar moet wel in de kwetsbare omgeving passen. De huurprijs voor de 600 m2 is nader overeen te komen.
De stichting zelf blijft de keldergewelven van kasteel Nederhemert beheren. Die zullen namelijk worden ingericht ten behoeve van de grote aantallen vleermuizen die in en bij het gebouw wonen.

Gerelateerde artikelen: