Schoenenketens Macintosh failliet

De rechtbank heeft de schoenenketens die onder de Macintosh groep vallen dinsdag aan het eind van de dag failliet verklaard.

De rechtbank heeft de schoenenketens die onder de Macintosh groep vallen dinsdag aan het eind van de dag failliet verklaard.

Onder de groep vallen ruim 500 winkels in Nederland, België en Luxemburg. Er werken 5500 mensen. De bewindvoerders zijn in gesprek met diverse overnamekandidaten. Daarbij worden volgens hen alle scenario's onderzocht, inclusief een verkoop van delen van het winkelbedrijf.

De bewindvoerders John Huppertz en Ben Meijs vroegen dinsdagochtend het faillissement aan voor de schoenenwinkels van de groep. Het betreft de Hoogenbosch Retail Group en haar dochterondernemingen Dolcis, Manfield, Invito en PRO Sport (samen Hoogenbosch Groep) alsmede van Macintosh E-commerce en MRG STM (beter bekend als de keten Steve Madden). Voor Scapino is uitstel van betaling aangevraagd.

Hoogenbosch maakt deel uit van de Macintosh Groep. Vorige week werd Macintosh Holding failliet verklaard, maar voor de winkelketens bleef uitstel van betaling gehandhaafd. Nu valt echter ook het doek voor alle winkels. Volgens de bewindvoerders zullen deze voorlopig open blijven, evenals de webshop. Ook ruilen van schoenen is nog mogelijk.