Turner & Townsend adviseert bij twee bouwprojecten in Nederland

De BNG heeft Turner & Townsend benoemd als bouwtechnisch adviseur voor twee grote bouwprojecten in Nederland die de bank financiert.

De BNG heeft Turner & Townsend benoemd als bouwtechnisch adviseur voor twee grote bouwprojecten in Nederland die de bank financiert.

Turner & Townsend, wereldwijde vastgoedmanager en bouwadviseur, zal nauw samenwerken met de BNG Bank bij een publiek–private samenwerking (PPS) voor het nieuwe gemeentehuis van Westland – het eerste partnerschap in zijn soort in Nederland. Turner & Townsend zal ook een uitgebreide financiële risicobeoordeling uitvoeren voor de ontwikkeling van studentenhuisvesting voor de Technische Universiteit van Delft.

Turner & Townsend zal een rol spelen bij het ontwerp en de uitvoering van de financieringsstructuur voor de opbouw en het onderhoud van het gemeentehuis van Westland. De PPS heeft een looptijd van 25 jaar.

Het plan voor het gemeentehuis omvat onder meer twee gebouwen van ongeveer 6000 m² en archieven. De oplevering staat gepland voor 2017.

De campus voor de TU Delft beslaat 36.000 m², die in twee fases wordt opgeleverd. De eerste fase is de herontwikkeling van verschillende bestaande gebouwen naar studentenflats en een supermarkt, bar en restaurant, coffee corner en een medisch centrum. De tweede fase is de ontwikkeling van 565 studentenwoningen.