IVG verkoopt Blaak 16 Rotterdam

ROTTERDAM - MPC Capital Nederland heeft, samen met vastgoedontwikkelaar en belegger Kadans Vastgoed en een consortium van investeerders, het kantoorgebouw Blaak 16 in Rotterdam verworven.

ROTTERDAM - MPC Capital Nederland heeft, samen met vastgoedontwikkelaar en belegger Kadans Vastgoed en een consortium van investeerders, het kantoorgebouw Blaak 16 in Rotterdam verworven.

Het gebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van circa 15.000 m² verdeeld over veertien verdiepingen en een garage voor 125 parkeerplaatsen. Verkoper is IVG.

Het gebouw wordt de komende periode onder architectuur volledig gerenoveerd en herontwikkeld voor nieuwe gebruiksdoeleinden.
Volgens het Kadaster is het volledig leegstaande kantoorgebouw voor € 6,5 mln gekocht. Het gebouw heeft een ruimte bestemming; studentenhuisvesting en onderwijs zijn ook mogelijk.

Pieter Akkerman, algemeen directeur van MPC Capital Nederland: ‘We kijken binnen en buiten onze portefeuille selectief en met een nieuwe blik naar gebouwen op sterke locaties, die met de juiste herontwikkelingsstrategie een tweede leven kunnen krijgen. Blaak 16 is zo’n gebouw, dat door de opzet, het volume en de ligging na herontwikkeling weer een interessante locatie zal zijn voor vele gebruikers. MPC Capital Nederland bestendigt hiermee ook de nauwe samenwerking met Kadans Vastgoed, dat onder meer zijn grondige expertise op het gebied van herontwikkeling zal inbrengen.’

Michel Leemhuis, directeur van Kadans Vastgoed, vult aan: ‘Wij zien in de afgelopen jaren een tendens dat integrale samenwerking – The Power of Partnership – tussen partijen en inbreng van specifieke expertise leidt tot grotere slagkracht. Wij verwachten daarom dat de transformatie van Blaak 16 een eerste aanzet zal zijn tot meer gezamenlijke redevelopment-projecten in Nederland.’

Investeringen in omgeving
Het kantoorgebouw Blaak 16 is strategisch gelegen in het hart van de Rotterdamse binnenstad, direct tegenover NS Intercity-station Rotterdam-Blaak en uitstekend bereikbaar met onder andere openbaar vervoer.
Gemeente en private partijen investeren substantieel in het omgevingsgebied. Een van de meest in het oog springende ontwikkelingen in dit gebied is de bouw van de Markthal, de eerste overdekte marktvloer van Nederland, die in oktober 2014 geopend wordt. Tevens kenmerkt deze locatie zich door de aanwezigheid van gebruikers zoals Loyens&Loeff en Stedin. Eind 2013 heeft tevens CitizenM hotel hier een nieuwe vestiging geopend met 151 kamers.

De koper is bij de technische due diligence bijgestaan door Impact Vastgoedrealisme. RechtStaete, Boekel De Nerée (juridisch) en PWC (fiscaal) hebben de koper bijgestaan. Colliers International en CBRE hebben de transactie namens de verkoper begeleid.