Camelot tranformeert UWV-kantoor Arnhem naar 96 woningen

Deze week start de transformatie van het voormalig UWV-kantoor in het hart van Arnhem. Het verouderde kantoorcomplex, dat lange tijd heeft leeggestaan, wordt door Camelot volledig gestript.

Deze week start de transformatie van het voormalig UWV-kantoor in het hart van Arnhem. Het verouderde kantoorcomplex, dat lange tijd heeft leeggestaan, wordt door Camelot volledig gestript.

Eigenaar Camelot Real Estate uit Eindhoven realiseert 96 zelfstandige wooneenheden met oppervlaktes variërend van 18 m² tot 53 m². Het pand zal in de zomer van 2016 worden opgeleverd als Camelot Campus 026 Eusebiusplein, met energielabel A.
Camelot kocht het 4500 m² grote voormalige UWV kantoor aan het Eusebiusplein 1 begin dit jaar van Spes Bona. Aanvankelijk was het doel hier 80 appartementen in te realiseren.

De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Bouwgroep Moonen uit ’s-Hertogenbosch en het ontwerp is van de hand van architecten- en ingenieursbureau De Loods uit Aarle-Rixtel.

Projectleider Gert-Jan van de Sande van Camelot Real Estate: 'Het pand, vooral interessant voor eenpersoonshuishoudens, voorziet in een bewaakte fietsenstalling, ontmoetingsruimte, wasserette en een prachtige patio met tuin waar de bewoners samen kunnen ontspannen. Gemeente Arnhem heeft toegezegd om de infrastructuur rondom het pand, zoals trottoirs, groenvoorziening en parkeerplaatsen samen met ons aan te pakken. Uiteindelijk zal het onderdeel uitmaken van de nieuw uit te voeren, sterk gemoderniseerde voetgangerscorridor tussen de Rijnboulevard en het centrum.'

Camelot Real Estate verwacht de verhuur van de woningen begin 2016 te starten, met huurprijzen die vallen binnen de huurtoeslaggrens. 'Maar de belangstelling is nu al enorm', aldus Van de Sande. 'Van eerder opgeleverde Camelot Campus projecten in Amsterdam en Eindhoven hebben we geleerd dat binnen een paar weken alle woningen verhuurd zijn.'