AM ontwikkelt 78 woningen in Tuinhof in Utrecht

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is gestart met de voorverkoop van 78 woningen in het nieuwbouwproject Tuinhof in Veemarkt te Utrecht.

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM is gestart met de voorverkoop van 78 woningen in het nieuwbouwproject Tuinhof in Veemarkt te Utrecht.

Tuinhof wordt een nieuwe woonbuurt in het hart van Veemarkt in Utrecht-Oost. AM ontwikkelt hier 45 eengezinswoningen en 33 appartementen. De vormgeving van Groosman Partners Architecten refereert aan de architectuur van de oude veemarkthallen. Opvallend in het ontwerp zijn het gebruik van grijs/wit gemêleerde gevelsteen en relatief smalle en autoluwe straten. De woningen worden gekenmerkt door industriële details zoals platte daken, bijzondere metselwerkvlakken en grote ramen tot aan de vloer. De tuinen achter de eengezinswoningen zijn minimaal tien meter diep.

In Tuinhof heeft kan de consument bij elke woning kiezen voor diverse indelings- en uitbreidingsmogelijkheden. De appartementen zijn circa 70 m² groot en hebben een prijsindicatie van € 170.000–180.000 von. Daarnaast is er keuze uit drie verschillende typen eengezinswoningen, die in grootte variëren van 125 tot 163 m² met een prijsindicatie van circa € 310.000–410.000 von.

AM bouwt de woningen volgens het concept I Am You. Het streven is om in het vierde kwartaal van 2015 te starten met de bouw van de woningen in Tuinhof.

In Veemarkt worden in totaal circa 630 woningen gerealiseerd. Het wordt een gemengde stedelijke woonwijk met huurwoningen, sociale koopwoningen en vrije sector woningen.